Siyasi kulislerde yeniden erken seçim beklentisinin gündeme gelmesi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız etti.
AKP’nin, teşvik içeren ekonomi tasarılarını arka arkaya Meclis gündemine getirmesi, zaman olmasına karşın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili seçiminde oy pusulalarının tek zarfa konması ve partilerin ittifak yapabilmelerine yönelik yasa değişikliklerini alelacele uyum paketine konulması, OHAL dışındaki konularda KHK çıkarılmaması, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı sonrası oluşan milliyetçi atmosfer gibi gelişmeler, siyasi kulislerde yeniden erken seçim beklentisini gündeme getirdi. Bu beklentinin kulislerde tartışılması Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı rahatsız etti.
Parti yöneticilerine “Seçimler zamanında yapılacak, erken seçim beklentisi ekonomide aldığımız önlemlere ve piyasalara zarar verir, getirdiğimiz teşvikler heba olur” diyen Erdoğan’ın son dönemde ısrarla seçimlerin zamanında yapılacağını vurgulayarak ‘3 Kasım’ tarihini teleffuz etmesinin altında bu endişenin yattığı belirtildi. Erdoğan ve parti yöneticilerinin söz konusu vurgusuna karşın bunun piyasalarda tedirginlik yaratmamak için bir taktik olduğunu dile getirenler de bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin zamanında yapılacağını belirten AKP’de, yerel seçimin öne çekilerek Kasım ayında yapılması düşüncesi ise hâlâ geçerliliğini koruyor. AKP yöneticileri, bu konuda anayasa değişikliği gerektiği için MHP’nin yanı sıra CHP’nin de destek vermesi durumunda kısa sürede bir anayasa değişikliği yapılabileceğini dile getiriyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/935315/_Erken_secim__soylemi_Erdogan_i_geriyor.html
Fiyatlar şahlanacak: Ayçiçek yağına ve ekmeğe dev zam geliyor!59 izlenme
AKP'de üyelikler istek dışı yeniden mi yapılıyor?92 izlenme
Taksim metrosunda kadınların bacaklarını çeken Libyalıyı döven sporcu Feray Açıkgöz: "Profesyonel sporcu ve dublörüm. Bu defa çok sert kayaya çarptı. Bundan sonra böyle. Yine olsa yine yaparım"161 izlenme
Sedat Peker sessizliği bozdu! Muhalefete seslenen etkileşim geldi...54 izlenme
Fransız işgalini savunan Halil Konakçı İngiliz ve Rus işbirlikçisi Şeyh Said’e sahip çıktı77 izlenme
SKANDAL! Atatürk'ün sözünü kaldırıp bakın ne astılar!230 izlenme
Hoyratlık aranıyorsa dosyalar elinizin altında37 izlenme
Dilovası’nda tam 4 ton kaçak et ele geçirildi!400 izlenme
Malta’dan vatandaşlık alan alana!
Dünya Antalya’daki bu kareyi konuşuyor: Her şeyi anlatan fotoğraf
Şaşkınlık yaratan görüntü: Beylikdüzü sahilde bir kişi dalgalar arasında namaz kıldı
Mide bulandıran olay: Kadınları taciz eden tarikat şeyhinin ses kayıtları ortaya çıktı!