Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın masasındaki son anket açıklandı. İYİ Parti ve MHP’nin oyları büyük sürpriz yarattı. İşte haberin ayrıntıları;
Erken seçimin 24 Haziran 2018’de yapılacağı kesinleştikten sonra anket şirketleri çalışmalarını hızlandırdı ve vatandaşın nabzını tutmaya başladı.
24 Haziran 2018'de erken seçim kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararı almadan önce masasına gelen son anketin sonuçları ortaya çıktı.
2019’da yapılacak seçimler 24 Haziran 2018’e alındı. Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra erken seçim tarihini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir” dedi.
Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet Yeni Şafak'taki köşe yazısında erken seçim kararı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan son anketi paylaştı.
İşte Acet'in yazısının ilgili kısmı:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı başında görev yapan bir isme şöyle bir soru sormuştum:
“Cumhurbaşkanının fikirlerini etkileyen birkaç başlık sıralayabilir misiniz?”
Birkaç başlık sıralarken bunların arasına “anketleri de” sıkıştırıverdi muhatabım.
Erdoğan’ın iyi bir ‘anket okuyucusu’ olduğu bilinir.
Sadece parti tercihlerini değil, halkın nelerden memnun, nelerden şikayet ettiğini önüne koyulan araştırmaları didik didik ederek takip eder.
Erdoğan, dün “Devlet Bahçeli ile birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” dedikten sonra, araştırıp önüne gelen son anketin hangi verileri sunduğunu öğrendim.
Cumhurbaşkanı’nın önüne gelen, öncekilere göre kapsamı çok daha geniş tutulan bu anketin sonuçları, erken seçim kararı almak için yeterli bir gerekçe olabilirdi.
BU PAZAR SEÇİM OLSA...
Cumhurbaşkanının önüne gelen son araştırmaya göre “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna verilen cevaplar şu şekilde ortaya çıktı:
AK Parti: % 49
CHP: % 21
MHP: % 10
HDP: % 10
İP: % 8
Benzer veriler, Şubat ve Mart ayında yapılan kamuoyu araştırmaları sonucunda da karşımıza çıkmıştı.
Rakamlar zaten kendi yorumunu yapıyor ama birkaç kelam edelim:
MHP TÜRBÜLANSTAN ÇIKTI
Bu veriler, AK Parti’nin Kasım 2015’teki gücünü koruduğunu, MHP’nin aynı dönemde yaşadığı türbülanstan kısmen çıktığını gösteriyor.
CHP DİBE VURDU
Muhalefet cephesinde ise, CHP açısından alarm verici bir tablo karşımızda duruyor.
Üstelik, AK Parti’ye çalışan anket firmalarının yaptığı araştırmalar, CHP’ye müzahir araştırma şirketlerinin anketleriyle birbirini teyit ediyor.
AKŞENER HESABI TUTMADI
Bu verilere göre, Meral Akşener’in çıkışının daha çok AK Parti ve MHP’den oy kapmaya yarayacağını hesap edenler açısından durum, evdeki hesabın çarşıya uymadığına işaret ediyor.
Tabi, Türkiye’de sandığın şakasının olmadığının, seçim dönemlerinde seçmen tutumlarında sonuçları etkileyecek ciddi yer değiştirmelerin yaşandığının tecrübeyle sabit olduğunu buraya not edelim...."
https://www.siyasetcafe.com/erkensecimibumusagladierdoganinmasasindakianket33781h.htm
8 yaşındaki Narin'in öldürüldüğü Tavşantepe köyü için flaş talep41 izlenme
Mehmet Şimşek'ten Erdoğan'a büyük isyan! Emekliye ödenen paralar partide kriz çıkardı30 izlenme
Gericiler mezarlara saldırdı: 'Günah' diyerek fotoğraflı mezarları tahrip ettiler!130 izlenme
Mansur Yavaş'tan İçişleri Bakanı'na '591 AKP'li belediyeye soruşturma izni' yanıtı: "Evi basılan AKP'li görmedik"9 izlenme
Süleyman Soylu'dan Yargıya Sedat Peker talimatı! Görüşmenin detayları savcının adıyla birlikte ortaya çıktı!86 izlenme
Sedat Peker'in yayınladığı videodan sonra TGRT, Türkiye Gazetesi ve İHA'dan flaş karar!98 izlenme
Tarkan isyan etti: "Başıboş psikopatları toplayın, erkekliğimden utanır oldum"26 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 309.790’a, can kaybı da 7.785’e yükseldi!81 izlenme
Yargıtay Berkin Elvan’ın ölümüne sebep olan polisin cezasını onadı! 12 yıl sonra cezaevine girecek
Kim takar kanunu! AKP’li belediyeden AKP’li meclis üyesine kıyak
Bu yıl üç sendikanın asgari ücret için birlikte çalışması beklenirken TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay iddialı konuştu!
Suriye'nin başkenti Şam'a giden MİT Başkanı İbrahim Kalın Emevi Camii'nde namaz kıldı