Esenler Otogarı'nın tüm envanteri ile İBB'yedevredilmesinin ardından ilk işi giriş çıkış ücretlerinde yaşandı. Ücretler, 130 TL’den 80 TL’ye düşürüldü.
İBB, 9 Eylül itibarıyla otobüs giriş çıkışları dahil Esenler Otogarı’nın tüm envanterini üzerine aldı. Bu tarihe kadar otogarın otobüs gişeleri iktidara yakın isim Galip Öztürk’ün AVTER şirketi tarafından işletiliyordu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü saat 17.00 itibarıyla, Esenler Otogarı'nın otobüs gişelerini Galip Öztürk'e ait Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. (AVTER) şirketinden aldı. Böylece otogarın tamamı İBB işletmesine geçmiş oldu.
AVTER’in sözleşmesi 5 Mayıs 2019’da bitmesine rağmen otobüs gişeleri teslim edilmemiş ve otoparkların İBB’ye bağlı İSPARK’a devrinin ardından 8 Ağustos’ta yalnızca binek araçların giriş çıkış yaptıkları bölgedeki dubalar sökmüştü. Daha sonra İBB’den Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile AVTER’e ihtarname gönderilmiş ve otogarın işletmesinin İBB’ye devredilmesi için 3 gün süre verilmişti.
İBB’nin otogarı devraldıktan sonra yaptığı ilk iş ise girişçıkış ücretlerini 130 TL’den 80 TL’ye düşürmesi oldu.
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurdu.
![]()
Esenler Otogarı’nda ayrıca 168 otobüs firması yazıhanesi, yüzlerce dükkan ve ofis, 2 otel, 2 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Edinilen bilgiye göre İBB Emlak Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bu kısımları da devralıp kira geliri elde etmeyi planlıyor.
Avrasya Tüneli’nin tek rakibi sarımsak!146 izlenme
Yine CHP'ye sataştı! Erdoğan: CHP'nin Menderes'i nasıl idam ettiğini iyi biliriz194 izlenme
Bizzat yandaş medyadan 'hayali seçmen' iddiasını bitirecek haber!71 izlenme
Suriyeli kadın 9 yıllık dini nikahlı Türk kocasını Suriyelilere dövdürdü! 'Sizin mahkemeniz bizi bağlamıyor biz Suriye rejimi halkıyız, biz keseriz öldürürüz seni'71 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 11.180 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.232.035’e, can kaybı da 21.295’e yükseldi!93 izlenme
Rizeli Deli Şevki'den deliliğin tarifi !519 izlenme
Berat Albayrak soğanı yola getirdi!339 izlenme
Şırnak'ta çocuğu istismar eden uzman çavuş tutuklandı!139 izlenme