Ulaştırma Bakanlığı, RizeArtvin Havalimanı için düzenlediği ihaleyi 369 milyon TL’ye AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski komşusu, eski AKP Milletvekili Abdulkadir Kart’ın şirketine verdi. İlk ihalesi de Cengiz’e verilen havalimanı inşaatı için harcanan para 2 milyar TL’yi geçti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temeli 3 Nisan 2017'de atılan ve deniz dolgusu üzerine inşa edilen havalimanı için eski AKP milletvekiline milyonlarca liralık bir ihale daha verdi.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, 3 Mart'ta "RizeArtvin Havalimanı İlave İşler İnşaatı" adı altında bir ihale düzenledi.
Ardından da ihalenin 369 milyon 800 bin TL’ye eski AKP Rize Milletvekili Abdulkadir Kart’ın sahibi olduğu Asl İnşaat Şirketi’ne verildiği açıklandı. İhale kapsamındaki inşaat işlerinin 1 Ağustos tarihine kadar tamamlanması istendi.
ERDOĞAN'IN KOMŞUSU
ASL İnşaat’ın sahibi Abdülkadir Kart'ın uzun bir süre boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Keçiören’de aynı apartmanda oturduğu ve kapı komşusu olduğu da biliniyor.
Erdoğan'ın hep en yakınında olan Abdulkadir Kart'ın oğlu Gökhan Kart'ın 2017 yılındaki nikâhında da nikah şahitliklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım yaptı.
10 YILDA 5 MİLYAR 367 MİLYON TL'LİK İHALE
Eski AKP Rize Milletvekili Abdulkadir Kart’ın ASL İnşaat Şirketi, 2012 ile 2022 yılları arasında kamudan toplam 5 milyar 397 milyon TL değerinde 22 ihale aldı.
Karikatür soruşturmasında karar: Leman çalışanları tutuklandı30 izlenme
Mansur Yavaş'tan Ankara Nallıhan'da maden işçilerine destek36 izlenme
Onur Anıtı’nda nöbet sürüyor! Atatürk’ün dev posterini açtılar!49 izlenme
Yavuz Bingöl 'yandaşlıkta' yeni bir çığır açtı! 'Bence yandaşlık kötü bir şey değil'125 izlenme
İsrail’in Filistin’de uyguladığı şiddet uydudan görüntülendi46 izlenme
TL eriyor, dolar çift haneye koşuyor!47 izlenme
AKP’den İYİ Parti’ye geçen Susurluk Belediyesi’nin höşmerim borcu dudak uçuklattı!105 izlenme
Sinan Ateş davasına atanan savcı hakkında flaş 'Devlet Bahçeli' detayı: İlk işi bir zanlıyı serbest bırakmak olmuştu66 izlenme