Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde kurulan Yeni Yıl Pazarı'na saldırı gerçekleşti. Saldırgan, “Burası şeriat ülkesi” diyerek ışıklara, stantlara ve masalara zarar verdi.
Saldırganın gözaltına alındığı öğrenildi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Odunpazarı Belediyesi olarak, ilçemizdeki birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek, vatandaşlarımıza yeni yıl coşkusunu yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz Yeni Yıl Pazarı, 29 Aralık 2024 tarihinde sabah saat 05:40’da, kabul edilemez bir saldırıya maruz kalmıştır.
Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, 'Burası şeriat ülkesi' diyerek stantlara, ışıklandırmalara, çadırlara ve masalara zarar vermiş; ayrıca Atatürk ve İsmet İnönü anıtları için “Bunların hepsini yıkacağız bir gün” ifadelerini kullanarak anıtın ışıklandırmasına zarar vermiştir. Şahıs, olayın hemen ardından güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştır.
Bizler, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş, Cumhuriyet’in değerlerine bağlı bir belediye olarak, bu tür provokasyonların asla amacına ulaşamayacağını ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Halkımızın huzurunu, birliğini ve beraberliğini hedef alan bu tür saldırılara karşı hukuki sürecin takipçisi olacağız. Odunpazarı’nın barışçıl, çağdaş ve aydınlık yüzünü karartmaya çalışan hiçbir girişime izin vermeyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi, bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olmaya ve ilçemizin değerlerine hep birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz."
Tele1
Maraş’ta çevre katliamı: Sular siyaha büründü!
İstanbul’da ‘oruç’ provokasyonu! Sigara içen kadınlara hakaret etti
Rus haber ajansı duyurdu: Ukrayna'da Bayraktar SİHA'ların üssü vuruldu
12 yaşındaki öğrencisini taciz etti! İlçe müftüsü için yakalama kararı
YENİ Parti için ne kadar bağış toplandı? İşte ilk 24 saatte toplanan miktar
Konuşan Dilruba tutuklu, kara para aklamaktan 40 yıl hapsi istenen Dilan Polat serbest!
Polis intiharları artıyor, AKP hasıraltı ediyor: Son bir ayda 12 polis intihar etti
Fabrika önlem almadı; Gedik Piliç'te koronavirüs patladı!
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Ben oturmak için seçilmedim
Kazakistan'da son durum: Göstericiler havaalanını ele geçirdi, Devlet Başkanı Tokayev Rusya'dan askeri yardım istedi!