Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Etimesgut Belediyesi aşevi, yemek satın alma ve işlem işlemleri ile Etimkent A.Ş'nin hesap bilgilerine süt Sayıştay raporlarının ardından soruşturma başlatıldığını belirtti.
Bu yetenek Etimesgut Belediye Başkanlığına ait iştirak şirketi Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü AC, Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mutemeti SK ve Etimkent A.Ş. kasa sorumlu personeli HB hakkında arama iptali kaldırıldı. Bugün 4 kişi gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"Sayıştay Başkanlığı Etimesgut Belediye Başkanlığında yapılan 2025 yılı hesap ve işlemler olağan denetimler sırasında, Etimesgut Belediyesi aşevi, yemek satın alma ve faaliyetler ile Etimkent A.Ş'nin hesap bilgilerinde tespit edilen usulsüzlükler ile ilgili tutulan raporlar üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavımız tarafından zimmet suçu ile ilgili olarak; hesabının tamamı Etimesgut Belediye Başkanlığına ait şirket Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım Müdürü AC, Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mutemeti SK ve Etimkent A.Ş. kasa sorumlusu personel HB isimli şüpheliler hakkında Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararları ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca talimatlar verilena istinaden 30 Mart 2026 tarihinde şüphelilerin konumunda ve iş yerlerinde eş zamanlı olarak arama ve el koyma işlemi yapıldı."
Konuyla ilgili açıklama yapan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, şikayetlerinin ardından soruşturma başlatıldığını belirtti.
Beşikçioğlu şu açıklamayı yaptı:
"Daha önce belediyemiz tarafından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayet üzerine başsavcılık tarafından soruşturma kapsamında belediyemiz sosyal yardım işleri müdürlüğünde ve sermayesinin tamamı belediyemize ait olan Etimkent A.Ş.'de görevli bazı çalışanlarımızla ilgili gözaltı ve arama kararları alınan toplantılarda açıklandı.
Konu daha önce belediyemiz teftiş müdürlüğü müfettişleri tarafından tespit edilerek savcılığa yapılan suç duyurusuyla ilgili olup belediyemze herhangi bir şekilde operasyon şeklinde algılanılacak siyasi bir durum söz konusu değildir.
Belediyemiz tarafından daha önce soruşturma soruşturma süreci adı geçen memurlarımızdan SK daha önce belediyemiz tarafından görevinden uzaklaştırılmış ve söz konusu personel 11.09.2025 tarihinde belediyemiz ve şirketlerimiz tarafından müşteki sıfatıyla savcılığımıza şikayette bulunulmuştur. Sürmekte olan adli işlemler belediyemiz tarafından da yakından takip edilmektedir.
Süreç içinde ayrıntılı açıklamalar kamuoyuna açık bir şekilde paylaşılacaktır."
NEFES
Devletin yeni tarikatı 'Menzilcilerin' lüks araç konvoyu !1062 izlenme
MHP Milletvekili Bahçeli'nin Mahir Ünal'a tepkisini böyle paylaştı:26 izlenme
Hürriyet'ten Sedat Peker'in manipülasyon ifşasından günler sonra açıklama39 izlenme
Savcılıktan sosyal medya açıklaması! İmamoğlu paylaşımlarına soruşturma29 izlenme
İktidarın gözdesi Cengiz’e bir büyük kıyak iddiası daha! Tam 60 milyar dolar değerinde44 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan’a köprü ve otoyol tepkisi13 izlenme
Böylesi krizde bile görülmedi: Kredilerde fahiş faiz dönemi10 izlenme
Mahçupyan: Hiç yolsuzluk olmamış gibi davranamayız173 izlenme
KONDA Genel Müdürü Erdem: "Erdoğan'ın kaybetme ihtimali yüksek, İnce'yle ilgili 'köpük' gitgide düşer"
Neden elektrik ve doğal gaza zam yok? Özgür Demirtaş açıkladı
Bir anneden acı gerçeği gözler önüne seren sözler 'Ben çocuğuma 10 lira harçlık veremedim'
Almanya'da insan gibi yaşayan gurbetçinin videosu gündem oldu: "Ay sonunu getirmek gibi bir derdim yok. Bunlar senin derdin ahmak! Seni soyanın peşinden gideceksen git"