AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'de uzun yıllar siyaset yapmış olan Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasına yönelik tepkiler sürüyor.
Melih Bulu’ya yönelik protestolarda, polis eylemcilere karşı cop ve biber gazıyla müdahelede bulunurken çok sayıda eylemci de gözaltına alındı.
İslami camia, hükümete yakınlığıyla bilinen bir çok kurum, siyasetçi ve gazeteciler de polisin 'orantısız güç' kullandığını ifade edip, iktidarın 'Boğaziçi' tutumunu eleştirdi. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Twitter paylaşımının altından 'seküler görünümlü' bir çok kişiden hükümete destek mesajları paylaşıldığı görüldü.
Bu profillerin araştırılması sonucunda, hesapların sahte olduğu ortaya çıktı. “farkobVEVO” adlı Twitter kullanıcısı, “buyernetwork” sitesinden profil fotoğraflarının alındığını ve sahte hesaplar açıldığını tespit etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından "What’s happening at Boğaziçi?" (Boğaziçi’nde ne oluyor?) notuyla İngilizce konuştuğu bir video yayınladı. Altun'un paylaştığı videoya eleştirinin yanı sıra birçok destek mesajı da geldi.
Videoda İngilizce konuşan Altun protestocu öğrencileri "küçük ve radikal bir grup" olarak nitelendirerek “İfade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkıyla ‘ilgiliymiş gibi’ davranmayı bırakalım” ifadelerini kullanmıştı.
Sosyal medya kullanıcısı “farkobVEVO” Altun'un paylaştığı videoyu yaymaya çalışan hesapların sahte olduğunu ortaya çıkardı. Yaptığı araştırmaları Twitter hesabından fotoğraflar ile birlikte paylaşan farkobVEVO, araştırdığı hesapların sahte olduğu ve hesaplarda kullanılan fotoğrafların gerçek sahiplerinin ve isimlerinin farklı olduklarını tespit etti.

Fotoğrafların gerçek sahiplerine de ulaşılırken, suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.



http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/fahrettinaltununtrollaginiifsaetti1811483
Vatandaşlar isyan ediyor! İGDAŞ’tan doğal gaz faturalarına ilişkin açıklama135 izlenme
Mehmet Şimşek: "Keşke yerel seçimler yarın olup bitseydi"44 izlenme
Hürmüz Boğazı'nda sıcak anlar! Trump: "İran bayraklı gemiyi vurduk"37 izlenme
Timur Savcı'yı gözaltına aldıran Ela Rumeysa yazışması ortaya çıktı! "Yükselmek istiyorum"29 izlenme
Döviz uçuyor mutfak yanıyor!133 izlenme
Balıkesir'de Alevi köylerine 'yol cezası' iddiası: "Kime oy verdiysen o yapsın"40 izlenme
Balyoz kumpasçıları hakkında skandal karar!62 izlenme
İstanbul'da sarıklı cübbeli icazet töreni yürüyüşü!80 izlenme
Ankara'nın S-400'leri satmak istediği iddia edilmişti: Türk yetkililer Rusya'ya açıkladı
Yoksulluğun acı tablosu... 1.6 milyon abonenin elektirik ve gazı kesik!
Cezaevindeki Zeydan Karalar'a tarladan seslenen Adanalılara jandarmadan engel!
Yaşlı köylü kadından Erdoğan'a ders gibi sözler: "Bildiğimizi konuşsak aldığını atıyor içeriye. Olmaz ki böyle. Cumhurbaşkanı dediğin adam gibi oturması lazım yerinde"