Ramazan bayramı yaklaşırken milyonlarca emeklinin de gözü kulağı ikramiyenin ne kadar olacağına dair gelecek açıklamada.
Türkiye Gazetesi'nden İsa Karakaş, bugünkü yazısında emekli ikramiyesi için kulis bilgilerini paylaştı.
Normalde eski yıllardaki sistem esas alınsa emeklinin 13.705 TL ikramiye alması gerektiğini belirten Karakaş, "Kanaatimce bu bayramda ödenmesi gereken en az ikramiyenin 13.705 TL olması daha adilane ve hakkaniyete uygun olacaktır. Peki ikramiye 13.705 TL olacak mı? Ankara’da yaptığımız takip ve kulis bilgisinden elbette ki cevap koca bir HAYIR…" ifadelerine yer verdi.
Söz konusu 16 milyon 600 bini aşkın emekli ve hak sahibi olunca her kuruşun bütçeye getirdiği ilave yük olarak hesaplandığını açıklayan Karakaş, "Bu durumda ikramiye artışının en fazla 3.720 TL’ye kadar güncellenmesine cevaz verilmektedir. Refah payı ve seyyanen zam da verilmeyen emeklilerin tepkisinin bertaraf edilmesi yönünde teşkilat ve milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda bu rakamın Cumhurbaşkanımızın inisiyatifiyle belki 4 bin TL’ye yükseltileceği konuşulmaktadır. Dolayısıyla ikramiye artışının 4.000 TL’yi aşmayacağını söyleyebilirim." dedi.
Karakaş'ın yazısında öne çıkanlar şu şekilde:
"Benim edindiğim bilgilere göre en az 3.500 TL’ye kadar mutlaka artış olacağı yönündedir. En yüksek artışın ise 3.720 TL olabileceği, 4.000 TL’nin ise çok yüksek bir ihtimal olmadığını ancak ihtimal dahilinde bulunduğunu söyleyebilirim.
Bayram ikramiyelerinin bayramdan önce ödenmesi kesin. Ramazan Bayramı Tatili 29, 30, 31 Mart ve 1 Nisan 2025 tarihlerinde olup 3,5 gündür.
Buna göre ikramiyenin 2428 Mart günleri arasında emeklilik statüsü ve tahsis numarasına göre ödenmesi beklenmektedir.
İlk ödemenin yine SSK kapsamında gelir/aylık alanlardan başlanması söz konusu.
Yeni emekli olacakların ise Ramazan Bayramı ikramiyesi alabilmesi için en geç emeklilik dilekçesini bu ayın sonuna kadar vermeleri gerektiğini tekrar hatırlatalım."
Kılıçdaroğlu cephesinden AKP yandaşı TGRT'ye özel teşekkür! "Bu süreçteki emeklerinizden dolayı size ve sizin ekibinize özellikle teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız"21 izlenme
Özgür Özel: "Biz iktidar olduğumuzda zalim olmayacağız"28 izlenme
Utanç fotoğrafı! Selçuk Kozağaçlı, babasının cenaze törenine kelepçeli götürüldü333 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Bu rapor tüm senaryoları ve iddiaları bozacak61 izlenme
5.25 milyarlık teşviğin kaynağı belli oldu: İşçiden alınıp patrona verilecek!197 izlenme
Peker listesi dolaşıma sokuldu: Ahmet Şık’tan sert tepki geldi!86 izlenme
Bilirkişi soruşturmasında gazetecilere 14 yıla kadar hapis istemi!27 izlenme
CHP'den 'Kayyum' kararının ardından ilk miting: CHP lideri Özel meydan okudu20 izlenme
İstanbul ve Bursa'da dikkat çeken vaka artışı!
CHP, Galata'daki Filistin mitingi engellemesine Eminönü'nden tepki gösterdi: "Erdoğan neden suskun"
Sürekli 'Beni Kandırdılar !' diyen RTE, 20 yıl önce feto'yu ziyaretinden sonra bakın neler söylemiş !
Sedat Peker sessizliğini bozdu, tarih verdi! Yeni ifşa sinyali: Ses kayıtları geliyor!