İstanbul Çekmeköy’de 2 Şubat’ta Taşdelen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen bıçaklı saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. 11’inci sınıf öğrencisi F.S.B., öğretmeni Fatma Nur Çelik ile birlikte Z.A. ve öğrenci S.K.’yı yanında taşıdığı bıçakla yaraladı.
Olayda ağır yaralanan öğretmen Fatma Nur Çelik Sancaktepe İlhan Varank Şehir Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. F.S.B., “görevi başındaki memuru kasten öldürmek” ve “kasten yaralama” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sürerken, zanlının ilk ifadesi de ortaya çıktı.
Gazeteci Burak Doğan’ın haberine göre, Fatma öğretmeni öldüren 17 yaşındaki öğrencisi F.S.B.'nin ifadesi kan dondurdu.
Zanlı, olaydan iki gün önce sevgilisinden ayrıldığını, bu nedenle okula rehber öğretmeni Şeyda Hoca ile görüşmek amacıyla gittiğini söyledi. Öğretmeni bulamayınca strese girdiğini ve “sesler duymaya başladığını” öne süren F.S.B., görüşmenin ardından intihar etmeyi planladığını iddia etti.

İfadesinde rastgele bir sınıfa girerek ilk gördüğü kişiye saldırdığını belirten zanlı, “Kendimde değildim. Sadece koridorda koştuğumu hatırlıyorum” dedi. Fatma Nur Çelik’in daha önce biyoloji dersine girdiğini hatırladığını ancak aralarında herhangi bir husumet bulunmadığını ifade etti. Zeynep öğretmeni kimya dersinden tanıdığını, onunla da bir sorunu olmadığını; öğrenci Salih’i ise önceden tanımadığını söyledi.
Yanında her zaman bıçak taşıdığını belirten F.S.B., olayın planlı olmadığını, kendisini azmettiren kimse bulunmadığını savundu. Zanlı, yaralanan kişilerden özür dilediğini de ifadesine ekledi.
F.S.B.’nin ifadesi şöyle:
“Olaydan iki gün önce sevgilimden ayrılmıştım. Bu yüzden okula rehber öğretmenimiz Şeyda Hoca ile görüşmek için gittim. Aradım fakat bulamadım. Şeyda Hoca ile görüştükten sonra intihar edecektim. Bulamayınca strese girdim. Sesler duymaya başladım.
Rastgele bir sınıfa girip ilk kimi gördüysem ona saldırdım. Kendimde değildim. Sadece koridorda koştuğumu hatırlıyorum. Daha önce Fatmanur öğretmenin dersime girdiğini hatırlıyorum. Biyoloji dersimize giriyordu. Bir husumetimiz yoktu. Zeynep öğretmeni tanıyorum. Daha önce Kimya dersimize girmişti. Onunla da aramda bir husumet yoktu. Salih’i ise daha önceden tanımıyorum.
Rastgele bıçakladım. Yanımda her zaman bıçak taşırdım. O güne özel bir şey değildi. Beni azmettiren herhangi bir kimse yoktur. Yaralanan kişilerden özür diliyorum.”
AKP'den Menderes Türel'e suçlama: Belediyeyi çiftliğe çevirdi239 izlenme
Yunanistan’dan tehditkâr çıkış! Türkiye kırmızı çizgimize basmaya yaklaştı!169 izlenme
Bina yapmadıkların bir burası kalmıştı: AKP'li müteahhit şehit ormanına göz dikti!37 izlenme
Sapık şeyh Umre dönüşü müritlerine 'Elimi öpen cennete gidecek' diyerek ağlamış!138 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’deki toplam vaka 160.979’a, can kaybı ise 4.461’e yükseldi!95 izlenme
27 çocuğu istismar eden öğretmenin 800 yıla kadar hapsi istendi!123 izlenme
Bingöl'de 4.3 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den Bingöl depremi açıklaması: "Stresin artmasına neden oluyor olabilir"20 izlenme
Kayyum olarak atanan Vali ilk iş odasına Erdoğan portresi astırdı!142 izlenme