Bolu’nun Sesi internet haber portalı, FETÖ’cü oldukları emniyet istihbarat kayıtlarında tespit edilen ve birçok üyesi ve yöneticisi FETÖ soruşturmalarında yargılanan Abant Çalışanları Derneği ve Bolu Sanayici İş Adamları Derneği BOSİAD’ın üye listelerini yayınlanmıştı.
Üye listelerinde tanınmış iş adamlarının yanı sıra AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye eski Başkan Yardımcısı Ekrem Çetinkaya, Bolu Belediye Meclis üyesi ve Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı’nın da isimlerinin olması dikkat çekmişti.
Bu haber üzerine Alaaddin Yılmaz, Ekrem Çetinkaya ve Necip Çarıkçı listeyi yayımlayan Gazeteci Kamuran Alagözoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Medya 14’ün haberine göre; mahkeme Alagözoğlu’nu üye kayıtlarını kamuoyuna açıklamaktan değil ilgili listelerde Yılmaz, Çetinkaya ve Çarıkçı’nın vatandaşlık numaralarını yer almasından ötürü suçlu buldu.
Alagözoğlu savunmasında “kendisine mail yöntemi ile listelerin geldiğini herkesin bilebileceği vatandaşlık numaralarının listelerde bulunduğunu” ifade ederek “vatandaşlık numarası bulunamayacak bir bilgi değil, zaten internet portalında numaraların bulunduğu listelerin 15 dakika durduğunu ardından numaraları kapatılmış halde yayınlandığını ve beraatını” talep etti.
İfadeyi dikkate almayan mahkeme Alagözoğlu’nu 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.
Alagözoğlu aynı gün istinaf mahkemesinde kararı temyiz etti.
ÜST MAHKEME KARARI ONADI
İstinaf Mahkemesi Gazeteci Kamuran Alagözoğlu’nu ilgili kişilerin vatandaşlık numaralarını kamuya açık portalda yayınlamaktan verilen cezayı onadı.
İstanbul Maltepe’de güvenlik güçlerinin yaptığı GBT kontrolünde tutuklaması olduğu tespit edilen Alagözoğlu İstanbul polisi tarafından alıkondu ve Bolu’ya getirilerek T Tipi Ceza İnfaz kurumuna teslim edildi.
Daha önce de Alaaddin Yılmaz belediye zabıtası marifetiyle Kamuran Alagözoğlu’nun evinin suyunu kesmek, işyerini mühürlemek gibi pek çok icraata imza atmıştı.
https://odatv.com/fetocudernekyoneticilerininlistesiniyayinladilistedenakplilercikincatutuklandi03081817.html
Kırsal mahallelerdeki ücretsiz sağlık taramasını AKP ve MHP’liler reddetti!89 izlenme
Sokak röportajında konuşan kadın ülkenin kötü gidişatını böyle özetledi: 'Ülke düzelmez çünkü bir Atatürk gelmez'52 izlenme
Bu güce karşı Esra ne yapsın?22 izlenme
Zam bekleyen emekliye kara haber geldi: Hükümetin emekli planı Ankara kulislerinden sızdı40 izlenme
Çakıl taşından bile yolsuzluk çıktı!49 izlenme
MHP'li vekilden AKP'ye yıllar sonra gelen muhalefet!25 izlenme
Erdoğan yeni atadığı 'gizemli' danışmanının kim olduğu belli oldu! Bakın kimin kızı çıktı?1287 izlenme
Eski ve yeni bakan arasındaki AUDI 8 krizi büyüyor: Kirişçi, devlet malına el koydu27 izlenme
RTÜK'e şikâyet yağıyor, ama Adnan ve kedicikleri danstan taviz vermiyor !
Çiller Ailesi’nin imarı değiştirilen arsasıyla ilgili gerçek ortaya çıktı!
Seçim için 308 milyon oy pusulası
Metroda gerici saldırı: Şort giyen kadınlara sözlü tacizde bulundu, tepki gösterene küfür etti!