ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdığı 9 Ekim tarihli mektup ülke gündemine bomba gibi düştü. Devlet adabından uzak, hakaret, tehdit ve alay ifadeleri içeren mektuba tepkiler de çığ gibi büyüdü. Mektuba tepki gösterenler arasında CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da bulunuyor.
Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Özkoç şunları yazdı:
Türkiye, diplomasi tarihinde hiçbir zaman hakarete uğrayan bir ülke olmamıştır. Maalesef Erdoğan bize bunu da yaşattı. Trump, nasıl olur da T.C. Cumhurbaşkanına “salak olma” diyebilir? Nasıl böyle gayriciddi bir resmi yazı gönderebilir?
Dış politikada her zaman ülkemizin yanındayız, Mehmetçiklerimizin menfaatlerinden yanayız. Ancak Türkiye, ABD karşısında sus pus olamaz, kendini kullandıramaz! Bu milletin genlerinde böyle bir alçaklığa göz yumacak bir gen yok!
Bu millet, ahval ve şerait içinde dahi yurdunu kanının son damlasına kadar savunmuş şerefli, onurlu bir millettir. Kesinlikle yabancı ülkelerin yönlendirmeleriyle yönetilemez. Yabancı ülkelerin hakaret etmesine izin veremez.
Trump’ın bu tutumunu kınıyor, bir haftadır susan iktidarı Trump’a cevap vermeye çağırıyoruz.

Davut Keleş gazetecilere verdiği demeçte, "Çağatay bey" kayısı çeşidinin bu yıl soğuktan etkilenmediğini söyledi30 izlenme
'Yaptığı iş cumhurbaşkanına yakıştı mı?' dedi ve sordu: Acaba danışmanları Erdoğan'ı dolduruşa mı getiriyor?46 izlenme
Alkol ve sigaraya zam!97 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.962 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.364.801'e, can kaybı 23.495’e yükseldi!36 izlenme
Dünya Sağlık Örgütü üyesi ülkeler yeni pandemilerin önlenmesine ve aşıların adil dağıtımına yönelik bir anlaşma üzerinde çalışıyor25 izlenme
AKP'den CHP'ye geçmeden önce sümen altı edildi: Tuzla Belediyesi'nde kamera görüntüleri ortadan kaldırılmış19 izlenme
Seçim öncesi İstanbul'da ve Ankara'da dikkat çeken satışlar!127 izlenme
Parkta bile huzur yok! Genç kızlara çirkin taciz: Gizlice fotoğraf çekip, tepki görünce 'yollusunuz' dedi22 izlenme
AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, AKP’de dönen dolapları yazdı!
İsmet Orhan’dan Sinan Çetin’e zehir zemberek: Haddini bil!
Terkoğlu: "Yalıdaki masa 'Erdoğan kazansın' istiyordu, Kılıçdaroğlu'nun sözleri tüylerini ürpertiyordu; şimdi başka bir plan devreye sokulmaya çalışılıyor"
Devletin parasıyla otel yaptılar, her yıl milyonları oraya gömdüler!