Yargıtay Üyesi Durak Çetin’in, sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yaptığı paylaşım tepki çekti.
B Yüzü isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Çetin, Papa’nın Anıtkabir’i ziyaret ettiği fotoğrafı “Sultan Fatih öldüğünde Papa 3 gün bayram ilan ederken, sen mezarında Papa’ya dua ettirecek kadar ne yaptın paşam?” Notuyla paylaştı.
Durak Çetin’in paylaşımına, Adalet Bakanlığı’nda görevli olan Ahmet Kozan, “Türkiye’ye yapılan resmi ziyaretlerde bir zorunluluk olmasa da devlet başkanları geleneksel olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarını ziyaret etmektedir. Bu Türk devletine ve Türk milletine saygının bir ifadesidir. Ayrıca bu bir devlet politikasıdır” yanıtını verdi.
FETÖ YARGILAMASINDA ‘BERAAT’ OYU KULLANMIŞTI
Durak Çetin, 2019’da görülen eski Yargıtay Üyesi İbrahim Kurt’un, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı davada "toplanan delillere göre sanığın beraat etmesi gerektiği" düşüncesiyle çoğunluk görüşüne katılmayarak ‘beraat verilmeli’ oyunu kullanmıştı.
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.089 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.387.545’e, can kaybı da 49.358’e yükseldi!163 izlenme
İmamoğlu'ndan bakanlara: "Topunuz gelin"23 izlenme
Tren kazasında oğlunu kaybetmişti, anne Sel'e bir dava daha açıldı!112 izlenme
150 milyon dolarlık yeni vergi geliyor!68 izlenme
Değerli konut vergisi patladı! Planlananın yaklaşık 16'da 1'i toplandı41 izlenme
3 kişiyi öldüren Hizbullahçı serbest bırakıldı, Gezi Parkı eylemlerine katılan Mücella Yapıcı hapiste! Bu mu adalet?41 izlenme
İşte 3. havalimanında işçilere yaşatılan insanlık dramı...472 izlenme
İstanbul Ataşehir'de 2 bin Anaokulu çocuğunu camiye doldurdular, haremlik-selamlık namaz kıldırdılar !555 izlenme