Sağlık Bakanlığı'nın güncellediği ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ne göre, 2 doz aşı olan kişiler karantinaya girmeyecek.
T24'ün aktardığına göre; Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı güncellemeye göre, daha önce laboratuvarda doğrulanmış Covid19 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmeyecek.
Ancak, bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanacak.
Uzmanlar, birçok aşının bulaşma ve bulaştırma söz konusu olduğunda tamamen koruma sağlamadığını belirtiyor. Bu nedenle, aşı olan insanların bile farkında olmadan virüs taşıyabileceği ve bulaştırabileceği belirtiliyor.
http://www.krttv.com.tr/saglik/filyasyonrehberiguncellendih67852.html
Devrimci Emekliler Sendikası'ndan "ikramiye" tepkisi: "4 bin lira ikramiye emeklilerle dalga geçmektir"23 izlenme
CHP'li Kasap usulsüzlüğü ortaya çıkardı! "Bakan derhal istifa etmeli"54 izlenme
Sata sata bitirdiler30 izlenme
AKP ve MHP'ye anket şoku! AKP yüzde 38, MHP yüzde 5754 izlenme
"Ümmet şaşkın": Erdoğan Sisi ile el sıkıştı, sosyal medya yıkıldı55 izlenme
İmamoğlu protestoları: Paylaşımlara 54 gözaltı, eylemcilerden 53'üne işlem32 izlenme
Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kurtoğlu: "Bir kilo ete, bir kilo süte muhtaç olacağız"42 izlenme
Eski Diyanet İşleri Başkan Mehmet Görmez'den manidar ‘İsrail’ göndermesi: "Reel-politik mazeretler hiç bir idareciyi mahşer günündeki büyük hesaptan kurtaramayacak"40 izlenme
Çay, kahve, yumurta derken tüpe de dudak uçuklatan zam geldi!
Erdoğan talimat verdi: Sigaraya vergi zammı gelecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 27.356 yeni vaka tespit edildi, 128 kişi hayatını kaybetti, Öte yandan 16.363 kişi sağlığına kavuştu!
Kız Kulesi’nin kulesi görünmez oldu, sosyal medya ayağa kalktı!