AKP’nin olası bir MHP ittifakında bölgedeki oylardan endişe ettiği
belirtilirken, siyasi hesap ve manevraların konuşulduğu kulislerden,
‘Erdoğan’ın kaybetme riskini göze almayacağı’ iddiası aktarıldı. 11.
Cumhurbaşkanı Gül ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında başlayan tartışma
sonrası kulislerde, AKP içindeki fay hatlarında kırılma yaşanacağının
konuşulmaya başladığı da kaydedildi.
Olağanüstü hâl (OHAl) kapsamında çıkarılan 696 sayılı kanun hükmünde kararnamede (KHK) sivillere getirilen cezasızlık maddesini eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan tartışma sonrası kulislerde, AKP içindeki fay hatlarında mart ya da nisan aylarında kırılma yaşanacağının konuşulmaya başladığı kaydedildi.
GÜL İÇİN İNGİLİZ EKOLÜ YORUMU
T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre, kulislerde, Gül ile Erdoğan arasında başlayan tartışmanın AKP içindeki fay hatlarını etkileyeceği ifade edilirken, AKP içinden yeni bir gurubun çıkabileceği ihtimaline de dikkat çekiliyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi parti içinde Gül’e çok yakın isimlerin beklemede oldukları belirtildi. Kulislerde, Abdullah Gül'e ismi anılmadan, "İngiliz ekolü" yorumları yapılıyor.
BÖLGE OYLARI MHP İTTİFAKINDA DÜŞER ENDİŞESİ
Kulislerde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olumlu mesajlarına rağmen henüz netlik kazanmayan 2019 ittifakına ilişkin değerlendirmeler dikkat çekiyor. Son anketlerde AKP’nin yüzde 3738, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek başına yüzde 40’lık oy oranına dikkat çekilen kulislerde, MHP ile ittifakın kolay olmayabileceğine işaret ediliyor.
Ayrıca AKP kanadında, MHP ile ittifakın oyları düşürebileceğine yönelik kanaati güçlendirdiği belirtiliyor. AKPMHP olası ittifakta bölgedeki oyları kaybetme endişeleri dikkat çekiyor. Bu oyların HDP ve diğer partilere gidebileceğinden söz edilirken, MHP’nin oy oranının yüzde 6’yı geçmediği de kulis notları arasında olduğu belirtildi.
‘ERDOĞAN ADAY OLMAYABİLİR’
Siyasi hesap ve manevraların konuşulduğu kulislerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, oy oranlarında beklenilen düzeyde artış olmadığı takdirde 2019 yılında aday olmayabileceği de iddia ediliyor. Erdoğan’ın kaybetme riskini göze almayacağı ifade ediliyor.
MHP kanadı, "ittifak" önerisinde iktidardan gelecek yanıtı bekliyor. Yüzde 10’luk baraj sorunu olmadığını söylüyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/flasiddiaerdoganadayolmayabilirmih68675.html
Devlet bu kez çiftçinin cebine göz dikti! Artık o da ücretli olacak41 izlenme
Reuters: ABD'den Türk iş insanı Sıtkı Ayan'a yaptırım47 izlenme
İsmail Saymaz, MHP'deki istifaların gerekçesini açıkladı: "Adları kaçak altın meselesine karışmış!"35 izlenme
CHP'li vekil kurdan kaynaklı acı faturayı açıkladı: Borç 100 milyar TL arttı!100 izlenme
Çanakkale ruhuna saygısızlık!245 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na müteahhitler böyle seslendi: "Birileri de bizim gözümüze baksın"55 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vaka sayısı 170.132’ye, vefat sayısı ise 4.692’ye yükseldi!77 izlenme
Noterde skandal gözaltı! Erdoğan'a ihtarname çekmek istedi, gözaltına alındı!308 izlenme
Kayseri Valisi İsmailağa Tarikatı üyelerini makamında kabul etti
Bahçeli ve Erdoğan yeşil ışık yakmıştı: İmamoğlu duruşmasının canlı yayınlanacağı tarih için dikkat çeken kulis
İstanbul Taksim'de kız arkadaşına şiddet uygulayan şahıs, esnaf tarafından tekme tokat dövüldü
990 kilogramlık inek 17 bin avroya satıldı