Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkinde 26 Martta, hareketsiz yatan bir kişi gören tren makinistinin ihbarı üzerine, Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın sırlarla dolu ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler Dinabongho’nun bir otomobille ormanlık alana götürüldüğü ihtimalini araştırırken, ilk etapta 3’ü yabancı uyruklu 6 kişi gözaltına alındı. Dün de, il dışında Dina’ya cinsel taciz içerikli mesajlar attığı saptanan bir kişi gözaltına alındı. Avukat Kerim Bahadır Şeker, Dina’nın 17 yaşında olmasının hukuki açıdan cinsel istismar gibi suçlarda ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
O İFADE ÖN OTOPSİ RAPORUNDA YOK
Avukat Kerim Bahadır Şeker, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının ön otopsi raporuna ilişkin 27 Martta yaptığı, ‘Herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı, herhangi bir kesici delici alet yaralanması, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği, ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiği, Filyos Çay’ına girmeden önce ölüm olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır’ ifadelerini içeren açıklamaya itirazı olduğunu söyledi.
Ölü muayene ve otopsi tutanağında bilirkişi doktorunun, ‘Şu anlık biz herhangi bir şekilde, ölümün nasıl gerçekleştiğine dair beyanda bulunamayız. Yani ön rapor yeterli değildir. Asli raporun gelmesi gerekmektedir’ notu bulunduğunu anlatan Avukat Şeker “Asli rapor çıkmamışken ve suda boğulmayla alakalı bir mevzu geçmemişken, böyle bir açıklamanın Karabük Başsavcılığı tarafından yapılması kabul edilemez” dedi.

Avukat Kerim Bahadır Şeker
TEK DERDİMİZ ADALET
Tek amacının Dina’nın ölümüne ışık tutmak olduğunu belirten Şeker, şunları söyledi:
Soruşturma dosyasıyla alakalı bizim hamlelerimizi engellemeye yönelik kısıtlama kararı alındı. Ceza Muhakemesi Kanununun 153üncü maddesinin 2’nci fıkrasında ifade edilmiş olduğu üzere kısıtlama kararı dosyada müdafinin ve vekilin örnekleri almasını kısıtlar nitelikte.
Dolayısıyla biz dosya üzerinde savcılığın 1 hafta sonra gözaltılara başlamasını bekledik. Bizim tek derdimiz, adalet, adalet, adalet. Bu olayın sorumlularının adaletin önüne çıkarılması ve cezalandırılması. 17 yaşındaki Dina, ailesinin tek çocuğu olarak 5 bin 84 kilometre uzaktaki Gabon’dan buraya gönderilmiş olabilir, ailesi bize emanet etmiş olabilir.
Biz maalesef ki Dina’yı artık geri getiremeyiz ama Dina’nın sorumlularını adalete teslim etmek boynumuzun borcudur. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun bu davanın takipçisi olup; bu davayla, altını çizerek söylüyorum; cinayetle alakalı bütün emarelerin aydınlığa kavuşturulması için elimizden geleni yapacağız.” (DHA)
Sözcü
AKP'li Numan Kurtulmuş'un Erdoğan'ı kızdıracak Kanal İstanbul sözleri ortaya çıktı! 'Neresinden bakarsanız bakın tutarsız bir hayaldir'43 izlenme
4 kişiden biri yardıma muhtaç21 izlenme
Atatürk fotoğrafına çirkin saldırı! "Yaptığınız hainlik"43 izlenme
Öğrencilerini taciz eden öğretmeni korumuştu: Okul müdürü hakkında yeni gelişme17 izlenme
Seçimden önce oy patlamasına neden olmuştu: Hayaldi gerçek olamadı, Erdoğan konut vaadini indirdi20 izlenme
İzmir’de yangında beş çocuğunu kaybeden anne: "Kapıyı kilitlemedim"19 izlenme
Son ankette Cumhur İttifakı'na şok! MHP baraj altı, 50+1 artık rüya!77 izlenme
3.9 milyon işletme 880 milyar borçlu!86 izlenme
Hamas lideri Heniyye'den İsrail'in saldırılarıyla ilgili korkutan uyarı: Bölgesel bir savaşa dönüşebilir
Asgari ücret aynı, fiyatlar farklı: Geçen aya göre 16 ürün kasada kaldı!
Cumhur İttifakı çatırdıyor: Birbirlerine girdiler
Rabia Naz'ın babasından AKP'li Canikli hakkında suç duyurusu