19 yıl Emniyet Teşkilat’ında görev yapan, Devlet Övünç Madalyası sahibi Polis Gazisi Mehmet Özdemir, engelli kartı bulunan aracını Eskişehir Garının otoparkına bırakmak istediği sırada, güvenlik görevlisinin sözlü hakaretine ve ardından fiziki saldırısına uğradığını iddia etti.
Sancaktar, trene binmeden önce güvenlik görevlisine engelli park yeri sorduğunu ancak güvenlik görevlisinin “git nereye park edersen et” cevabıyla karşılaştığını belirtti. Samet Sancaktar, gazilik kimliğini ve engelli kartını göstermesine rağmen güvenlik görevlisi tarafından daha sonra darp edildiğini ve “Sana bu gaziliği de vermemeleri lazımmış” şeklinde ağır ithamlarda bulunulduğunu öne sürdü.
Daha sonra diğer güvenlik görevlileriyle yaşadığı tartışmayı cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan Sancaktar, olay yerine gelen polise yaşadıklarını anlattı.
Yaşananların ardından açıklama yapan Polis Gazisi Mehmet Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Eskişehir’de olan hadise ile ilgili benim gibi gazi olan meslektaşımla görüştüm mesajını sizinle paylaşıyorum videosunu sizinle paylaşıyorum bu hal bilmez hukuk bilmez terbiyesizlerin bir an önce buradan gönderilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını talep ediyorum Gazisine şehit yakınına saygı göstermeyen sahip çıkmayan vatana hizmet etmiş sayılmaz hepimiz bu vatana hizmet etmekle mükellefiz. ‘06/10/2025(bugün) saat 10:30 sularında Eskişehir tren istasyonuna 10.44 İstanbul YHT seferine yetişmek için geldiğimde üzerinde engelli kartı olan şahsıma ait aracımı TCDD’nin otoparkına müsait bir yere bırakmak istedim. Engelli otoparkının olması gerektiği ve ben aracımı oraya bırakmak istedim(başbakanlık genelgesi mevcut) Gazi olduğumu aracımda engelli kartı olduğunu terör gazisi olduğumu söylememe ve bizzat kartımı göstermeme rağmen gazi olman beni ilgilendirmiyor buraya park edemezsin git nereye park edersen et şeklinde küstahça cevap aldım devamında diğer güvenlik tarafından darp edildim. Sana bu gaziliği de vermemeleri lazım neren gazi gibi ithamlarda bulunuldu. Devletimizin devlet övünç madalyası sahibi bir gazi olarak bu yaşadıklarım benim kanıma dokunuyor. Trene yetişmem gerektiği için seyahatim dönüşünde bu akşam bu kişilerden şikayetçi olacağım. insanı üzen nokta “Bizler bu insanlar için mi vurulup gazi olduk” düşüncesine sevk etmesi.’ Gereğinin ibret olacak şekilde yapılmasını bekliyoruz”

TCDD ve ilgili güvenlik şirketinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Gazi Mehmet Özdemir olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.
Sözcü
Naci Görür’den sitemli uyarı: "Olursa felaket olur"
Bu ülkenin evlatlarına bunu reva gördüler: KYK'da öğrenciler yer yatağına mahkum edildi
Volkan Konak’tan gençlere çağrı: ‘Yıkın bu utanç duvarını ve istikbalinizi elinize alın'
Erdoğan'ın dolandırılan futbolcularla havalimanında yaptığı görüşmenin ayrıntıları: "Hakan Ateş'e söyle, bu işi çözsün"
Tutuklanan ROK'a Nagehan Alçı'ya gönderdiği paralar soruldu
İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettiren isim AKP’li başkanın danışmanı çıktı
CHP'li vekil vurgunun belgesini paylaştı! "3,65 TL'den zararına dolar satanlar kimler?"
Vizyon belgesi toplantısındaki o görüntüsü gündem olmuştu: Selvi Kılıçdaroğlu’nun koronavirüs testi pozitif çıktı
Fırtına değil bombardıman: 2024’te kırmızı ete dev zam!
İktidar, müteahhitleri zengin etti!