Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı'nın, 1721 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ni yasaklamasına tepkiler sürerken, her yıl 15 Ağustos'ta Gökçeada'da yapılan Meryem Ana Panayırı'nın 'şikâyet' üzerine organizasyon yetkilileri tarafından iptal edildiği belirtildi.
Gökçeada'da ağustos ayında Türkiye ve Yunanistan'dan on binlerce kişiye ev sahipliği yapan panayırın organizasyonunu bu yıl İmroz Eğitim ve Kültür Derneği üstlendi.
Derneğin, panayırdan elde edeceği gelir eğitimöğretim faaliyetleri ve panayırın yapıldığı Tepeköy'ün ihtiyaçları için kullanılacaktı.
Gazete Duvar'da yer alan haberde, dernek yayınladığı açıklamayla CİMER'e gelen şikayetler üzerine bu yıl panayırı gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.
Açıklamada, "Gökçeada Kaymakamlığı'ndan izin alınarak tüm hazırlığını yaptığımız panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasyonunu üstlendiğimiz panayırımızı bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğimiz kanaatine varmış bulunmaktayız. Ancak yukarıda belirttiğimiz amaçlarla ve yüzyıllardır süre gelen ticari kaygılardan uzak gelenekselleşmiş haliyle bu panayırı bundan sonraki yıllarda gerçekleştirmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildİ.
Gökçeada'da yaşan Rumlarının en önemli bayramı olarak adlandırılan Panagia Meryem Ana`nın ölümsüzleşip Tanrı katına yükselişinin kutlandığı, Meryem Ana ve azizler adına adanan adakların kesilip rit (toplu) yemeklerinin eğlenceler eşliğinde yendiği, bir çok ritüelin yaşandığı tarih aralığıdır. 14 24 Ağustos tarihi arasında Gökçeada'da kutlanır.
halktv.com.tr
MHP’li başkanın kardeşi yetkisi olmadan Kızılay’ın aracıyla gezdi, kaza yaptı, araç kullanılamaz hale geldi20 izlenme
Son seçim anketi: AKP umduğunu bulamıyor, süreci yönetenler sınırda geziyor...30 izlenme
Harekete geçildi: TÜGVA'ya 'bedelsiz' verilen bina tahliye edilecek!43 izlenme
AKP'nin seçim bildirileri yine camide!208 izlenme
Ethem Sancak ağzındaki baklayı çıkardı! “Dik duran bir Arap, ruhunu Batıya satmış olan 50 Türk’e bedeldir”2176 izlenme
Erdoğan’ın ‘inadına yapacağız’ dediği Kanal İstanbul’un rantını kim yiyecek?82 izlenme
Milyonluk ihale, tartışmalı pazarlık usulüyle eski başkana verildi!212 izlenme
Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın 'Andımız' tweetine tepki! "Kızılay'ın başına gelen doğal felaketsin"230 izlenme
Prof. Ersan Şen, Atatürk'e lanet okuyan imama ateş püskürdü! 'Kemalizmi eleştir, Mustafa Kemal'i eleştir buna katlanırım ama Mustafa Kemal'e kâfir diyemezsin!'
Avrupa Birliği’nden skandal Türkiye açıklaması!
Bir günde 8 sağlık çalışanı coronadan yaşamını yitirdi!
Vatandaş zamlara tepkili: "17 bin lira eline zaten geçmez. Yeni yıl zamlarla geldi arkası önü de hiç yok. Bu işin içinden de hiç çıkılacağı yok. Vatandaşı boşuna oyalamasınlar"