31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Mansur Yavaş’ın görev başına geldiği Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde, AKP’li Melih Gökçek dönemine ait yolsuzluk ve israfların faturası bir bir ortaya çıkıyor.
Belediyenin yaptığı son incelemelerde 2011 yılında yaşanan bir sağanak yapış sonrası Altındağ ilçesindeki 1500 kişilik tribünün kaderine terk edildiği, Kuzey Ankara Parkı’na inşa edilen kapalı havuzun 5 yıldır atıl durumda beklediği ortaya çıktı.
Çeşitli belediyelerden bilgi paylaşımında bulunan “Büyükşehir Çalışıyor” hesabının paylaştığı bilgiler şöyle:
– Altınpark içindeki 1500 seyircili tribünü bulunan olimpik yüzme havuzunun çatısı çöktükten sonra kaderine terk edildiği ve enkaza dönüştüğü tespit edildi.
– Kuzey Ankara Parkındaki 2500 kişilik amfi tiyatronun sadece açılış töreninde kullanıldığı ve 5 yıldır hiçbir etkinlik yapılmayıp, kaderine terk edildiği tespit edildi
– Kuzey Ankara Parkına yapılan 8 tuvaletten 3 tanesine atıksu tesisatı inşa edilmediği için kullanıma hiç açılamadığı tespit edildi.
– Kuzey Ankara Parkına 2014 yılında lüks nitelikte kapalı yüzme havuzu inşa edildiği ancak bu havuzun hiç hizmete açılmadan 5 senedir beklediği tespit edildi.
– Göksu Parkına yapılan amfi tiyatroda en az 10 senedir hiçbir etkinlik düzenlenmediği ve amfi tiyatronun kapılarına tahta çakılarak, penceleri zincirlenerek kaderine terk edildiği tespit edildi.
– Kuzey Ankara Parkında yaptırılan bir çok büfe ve kafeteryanın hiçbir işletmeye kiralanmadığı, boş olarak bekletildiği tespit edildi.
– Kuzey Ankara Parkında yaptırılan kabul salonunda binlerce liralık ses ve görüntü sistemi bulunduğu ancak kabul salonunun hiç kullanılmadığı tespit edildi.
https://www.abcgazetesi.com/gokcekinankarasindakiisrafveyolsuzluklarortayacikmayadevamediyor25226
ABD’den çok kritik ‘doz’ uyarısı: Aşıları karıştırmayın106 izlenme
Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın ortak yayını belli oldu104 izlenme
İmamoğlu'ndan taksi müjdesi: "Gözünüz bizde olsun"37 izlenme
33 milyarlık ‘istisna!’123 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun en genç yardımcısı OHAL raporu yazdı: 15 Temmuz’da kim neredeydi açıklansın!71 izlenme
Saadet Partili meclis üyesi, harekata ilişkin sözleri sebebiyle tutuklandı171 izlenme
Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni ortaya çıktı! Tren dray olmuş590 izlenme
Muhabirin 'Oruç tutuyor musun' sorusuna bakın ne cevap verdi !454 izlenme
İzmir'de bir öğretmen 'Ne Mutlu Türk'ün diyene' sözleri için 'çok geri değil mi?' dedi tepki topladı
İstanbul'daki dev arazi için şok karar!
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde tepki çeken skandal! Cemevi haç sembolüyle işaretlendi!
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu: TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı