Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), önceki dönemlerde belirli kişi ve kuruluşlara düşük bedellerle tahsis edilen işletmelerden birini daha geri aldı. Melih Gökçek döneminde Keçiörengücü’ne 25 yıllığına kiralanan AŞTİ Otoparkı'nın ardından 155 araçlık taksi durağının da artık belediye iştiraki BUGSAŞ tarafından işletileceği bildirildi.
DÜŞÜK BEDEL İLE PEŞKEŞ
ABB’nin geri aldığı AŞTİ otoparkı ve 155 araçlık taksi durağının işletmesi Melih Gökçek döneminde 25 yıllığına Keçiörengücü’ne devredildi. Kulüp, yoğun araç giriş çıkışı olan 600 araç kapasiteli AŞTİ Otoparkı'nı son olarak yıllık sadece 24 bin 400 TL karşılığında işletti.
Gökçek’in istifasının ardından göreve gelen Mustafa Tuna, otopark ve taksi durağının yeniden belediyeye kazandırılması amacıyla dava açtı. Tuna döneminde açılan dava Mansur Yavaş döneminde sonuçlandı. Keçiörengücü, mahkeme kararının ardından otoparkı boşaltsa da taksi durağını işletmeye devam etti. Spor Kulübü, “Taksi durağı ayrı” gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme, “Taksi durağını işletmek belediyenin hakkıdır” diyerek kulübün taksi durağının işletmesini bırakmasını istedi.
NİSAN AYINDA ÜCRETSİZ
Mansur Yavaş yönetimindeki ABB, otopark ile birlikte taksi durağının da belediyeye kazandırıldığını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Bir spor kulübünün yıllardır işleterek gelir sağladığı taksi durağı, bugünden itibaren belediye iştiraki BUGSAŞ tarafından işletilecektir. İlk karar olarak, yolcu ve sefer sayısının azalması nedeniyle AŞTİ’de çalışan taksi esnafından taksi başına alınan günlük 35 TL’lik depo ve durak parası Nisan ayında alınmayacaktır” denildi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/gokcekisimbabasiydipeskescektigitaksiduragigerialindih31512.html
Özelleştirme sırası İstanbul'un göbeğindeki binalara geldi28 izlenme
İddialar ayyuka çıkınca 1 milyon aday devlete seslendi: “Dokunma!”116 izlenme
Tam kapanma kararı alındı! İşte detaylar...108 izlenme
İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki yağdı!83 izlenme
Kılıçdaroğlu, Bursa'da şehit ailesini ziyaret etti91 izlenme
Enflasyon hesaplarında büyük fark: İşçi, memur ve emekli zammını etkiliyor49 izlenme
Çocuğa cinsel saldırıda bulunmuştu: 21 yıl hapis cezası alan imama atama!49 izlenme
10 kişinin serveti 500 bin liralık 316 bin eve denk! Milyonlar yoksul zenginler milyarder!93 izlenme