Okul birincisi olan Ebru Eroğlu ise savunmasında; kendilerine verilen emrin ‘resmi’ törende subay andının okunmaması olduğunu ve kılıç çatma, ant okuma eylemlerinin de resmi tören sona erdikten sonra yapıldığını kaydetti.
Kılıç çatmanın planlı olmadığını ve bu yüzden izin almaya gerek olmadığını düşündüklerini vurgulayan Eroğlu, şunları söyledi:
İHANET EDECEK DEĞİLİM
“Beni 5 yıl yetiştiren kuruma hiçbir zaman ihanet edecek değilim. Biz vatanı, milletini seven, olması gerektiği gibi Atatürk’ün izinden yürüyen ve harbiyeli ruhu taşıyan subaylarız. Başka nasıl olabilirdik ki? Bunun arkasında herhangi birini aramak, bir organizasyon olduğunu düşünmek, bizim gibi iyi yetişmiş, aydın, ülkenin geleceği hakkında güzel fikirleri olan ve mesleğe gururla başlayan başarılı subayları üzmektedir. Süreç sonunda herhangi bir arkadaşıma zarar gelirse ben kesinlikle o grubun dışında olmak istemiyorum.”
İhracı istenen Teğmen Eroğlu, “Kılıç çatma olayının yasak olmayacağını değerlendirdim ve devre birincisi olduğum için bu andı okudum” dedi. Eroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden “Yaşa var ol Harbiye!” paylaşımına dair ise Dekan Yardımcısı Arif Sarı’nın söylemesi üzerine paylaştığını ve daha sonra başka birinin sözüyle hareket etmeyi kendisine yakıştıramadığı için sildiğini belirtti.
Sözcü
Narin soruşturmasında flaş gelişme! Büyük amcasının evinde arama yapıldı61 izlenme
2018 Ocak-2020 Ocak aralığında meskende elektrik yüzde 58, doğalgaz yüzde 60 zamlandı!79 izlenme
İBB, banka promosyonunu lüks araç olarak almış!118 izlenme
CHP'liler Toma'lı ablukayı aşarak TRT önüne ulaştı: "TRT kurulduğu günden bu yana tarihinin hiçbir döneminde böyle rezil bir duruma düşmemiştir"25 izlenme
Balbay: "Peker çok konuda ipucu veriyor"56 izlenme
Bakan Tekin hakkında suç duyurusu46 izlenme
Reina katliamına AKP zihniyetinin bakış açısı 'Türkiye uçak, tank, füze yapıyor, kâfirle dost olunmaz !'1596 izlenme
Okulları tatil ettirecek açıklama geldi! "Kutup vorteksi parçalandı" diyerek uyardı: İstanbul'da olacakları anlattı21 izlenme