15 yaşında saldırya uğrayarak katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin annesi Yasemin Minguzzi, infaz yasasının yeniden düzenlenmesi için oturma eylemine başladı.
Ahmet Minguzzi, kaykay malzemesi almak için arkadaşlarıyla birlikte Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi’nde bulunan pazara gitmişti. Burada B.B. ve U.B. isimli kişilerle çıkan tartışma sonucunda, B.B. tarafından bıçaklandı. Minguzzi yere düştükten sonra U.B.’nin de tekmelediği ifade edildi. Ağır yaralanan genç, kaldırıldığı hastanede 9 Şubat’ta yaşamını yitirmişti.
15 yaşındaki Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, oğlunun bıçaklanarak öldürülmesinin ardından infaz yasasının yeniden düzenlenmesi için Bakırköy Meydanı’nda tek başına oturma eylemi yapmaya başladı.
SANAT DÜNYASINDAN DESTEK
Yasemin Minuguzzi'nin eylemine başta yurttaş olmak üzere pek çok sanatçı da destek verdi. Ece Seçkin'in ardından, sanatçı Gülben Ergen de Yasemin Miguzzi'ye destek için orada bulundu. Ergen, eylemde yaptığı konuşma ile Ahmet Miguzzi için adalet istedi.
Ergen, kendi annesinin de evlat acısı yaşattığını hatırlatarak, sorumlulara verilmesi beklenen ceza için çağrı yaptı.
Tele1
Rezan Epözdemir için istenen ceza belli oldu
İmamoğlu'ndan iktidar kanadından gelen kreş iddialarına videolu yanıt: "Gerçekler burada işte!"
Ali Erbaş, Din Şurası'na kızı Merve'yi çağırmış: Davet edilen 'tek vaiz' Başkan’ın kızı oldu
Kızılay’ın Pendik’teki kamp arazisi imara açılıyor
Okul tuvaletine kamera koyan müdür başka okula 'öğretmen' olarak gönderildi!
Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Uzatma al onu ordan
Özgür Demirtaş'tan iktidara dolar isyanı
EYT'lilere ilk maaş yattı
CHP’li Kanko’dan ‘kaynak aktarımı’ tepkisi: "PTT Varlık Fonu'na geçmesinden beri 13 milyar lira zarar etti"
Gülşen'in tutuklanması canlı yayında tansiyonu yükseltti! Barış Yarkadaş ve eski AKP'li vekil arasında sert tartışma!
Sinan Ateş’in babasından son mektup: "Benim oğlumu bile şehit ediyorlarsa sizin oğlunuza kimse acımaz"
Damat Berat Albayrak kadınlarla tokalaşıyormuş!
Törene katılanların masraflarını karşılayan isim belli oldu
65 kişinin can verdiği otelin karşısına Erdoğan’ın gülümseyen fotoğrafını astılar!