Şarkıcı Güllü’nün 26 Eylül’deki şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Bursa Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ön değerlendirme raporunun ardından dosyanın seyri tamamen değişirken, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı çok yönlü hâle getirmek için dosyaya ikinci bir savcı daha görevlendirdi. Aynı zamanda evdeki kamera ve ses kayıtlarının TÜBİTAK’ta özel ekipler tarafından analiz edilmeye başlandığı bildirildi.
Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Adli Tıp’tan gelen ön inceleme sonuçlarının ardından soruşturmanın kapsamını genişletme kararı aldı. Hâlihazırda dosyayı yürüten Savcı Sevgi Başkaya’nın yanına bir savcı daha görevlendirilmesi, soruşturmanın artık çok yönlü değerlendirileceğinin en net göstergesi oldu.

Adli Tıp’ın kamera kayıtları üzerinde yaptığı ilk analizlerde, olayın “kaza mı, itilme mi?” sorusuna ışık tutabilecek kritik bulgulara ulaşıldığı ifade edildi. Ayrıntılı raporun da önümüzdeki günlerde dosyaya girmesi ve soruşturmanın seyrini etkileyebilecek yeni bilgiler sunması bekleniyor.
Savcılık kaynakları ise gelinen aşamayı, “Şüpheler derinleşiyor. Hiçbir ihtimal dışlanmadan tüm deliller bilimsel yöntemlerle incelenecek" şeklinde değerlendirdi.
İkinci savcının atanmasıyla soruşturma iki ayrı Cumhuriyet savcısı tarafından paralel şekilde yürütülecek. Bu kapsamda kamera görüntüleri, ses kayıtları, olay yeri tutanakları, tanık ifadeleri, kriminal raporlar ve Adli Tıp bulgularının tamamı yeniden ve çapraz bir analizle değerlendirilecek.
Başsavcılık, olay anına ait ses kayıtlarını 3 Kasım’da TÜBİTAK BİLGEM’e gönderdi. TÜBİTAK’tan seslerin iyileştirilmesi, seslerin karşılaştırılarak kimlik tespiti yapılması ve tüm konuşmaların tape dökümlerinin çıkarılması gibi üç konuda teknik inceleme talep edildi.

Bu incelemelerin, seslerin kimlere ait olduğunun kesinleşmesi ve olayın aydınlatılmasında belirleyici rol oynayacağı ifade ediliyor.
Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, incelemenin önemine dikkat çekerek dün TÜBİTAK Gebze tesislerine gidip uzmanlarla bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.
Soruşturmanın, Adli Tıp’tan gelecek detaylı rapor ve TÜBİTAK’ın teknik incelemeleriyle birlikte tamamen yeni bir evreye geçmesi bekleniyor.
Gerçek Gündem
Google, 'yapay zeka canlandı' diyen mühendisi işten kovdu30 izlenme
İstismarcı şeyhin cezası belli oldu86 izlenme
Zamların ardı arkası kesilmiyor: LPG'ye büyük zam!52 izlenme
Atatürk heykelini hurda diye sattılar!100 izlenme
"Bunlar reisin emrini bekliyor!"576 izlenme
Oy hırsızları yine iş başında ! Yer yine Belçika !1900 izlenme
Rojin'in babası Diyarbakır Adliyesi önünde isyan etti: "23 gündür otopsi raporu çıkmadı"21 izlenme
'Kız Okulları'na İlişkin Sözleri Tepki Almıştı... Bakan Tekin'den Öğretmenlere 'Önlük' Tartışmasına Savunma!28 izlenme
50 bin emeklinin maaşı kesildi: Bayramdan sonra o emeklilere maaş yatmayacak
'Maaşım yok, emekli değilim, kirada oturuyorum, bugün buluyorum yarın bulamıyorum' Peki oyunuz kime 'AKP'ye !'
Pes artık Pazartesi doğalgaza da zam geliyor!
20 askerin şehit olduğu uçağın kara kutusu bulundu