ABD’deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye’ye geldi.
New York JFK Havalimanı’ndan havalanan Atilla’nın da içinde bulunduğu Türk Hava Yolları’nın TK 2 sefer sayılı uçağı, saat 11.30’da İstanbul Havalimanı’na indi.
Atilla’yı VIP terminal girişinde ailesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşıladı.
Heyet daha sonra VIP’de bulunan dinlenme salonuna geçti.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hakan Atilla'nın Türkiye'ye dönmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Bugün hayırlı bir gün. Çok güzel bir gün. Hakan kardeşimiz sağ salim ülkemize geldi. Güzel bir tatil yapıp dinlenecek. ” dedi.
Mehmet Hakan Atilla, 19 Temmuz’da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison’a sevk edilmişti.
FOTO:AA – ABD’deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve cuma sabahı tutulduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla İstanbul Havalimanına geldi. Atilla’yı eşi Burçin Atilla ve oğlu Burkan Atilla karşıladı.
Atilla, 27 Mart 2017’de New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla’yı hakkındaki 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulmuş, “kara para aklama” iddiasıyla ilgili ise Atilla’nın masum olduğuna karar vermişti. Hakan Atilla’ya, İran yaptırımları davasında suçlu olduğu iddiasıyla 32 ay hapis cezası verilmişti. ABD'nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017'de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla işbirliğine gitmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikahakanatillaistanbulageldi5246857/
Yüzbinler Ata'nın huzuruna akın etti9 izlenme
Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!41 izlenme
Dev ihale neden iptal edildi?89 izlenme
Bazı marketler zararına satıyordu, Türk Şeker Tarım depremzede demedi çiftçi üzerinden yine kâr etti!46 izlenme
Bakan Soylu'dan 'ölü oy' iddialarına cevap145 izlenme
Son anket sonuçlarında Saray İttifakı'na şok! Millet İttifakı öne geçti!88 izlenme
ÇAYKUR 547 milyon lira daha zarar etti!151 izlenme
ABD'li dev enerji şirketi Türkiye'de bakın hangi şirketi satın aldı?128 izlenme
Mahfi Eğilmez tek tek açıkladı: "Enflasyon sorunu neden çözülemiyor?"
Erdoğan'ın yardımcısı Oktay, Ordu'daki sel felaketini medyaya yükledi!
Süleyman Soylu sinirlendi: "İktidar değişince temennileri beni içeride görmekmiş. Elinizden geleni ardınıza koymayın"
Saray'ın başdanışmanı, teğmenlerin ihracını skandal sözlerle savundu! "Şanlı askerimiz millete değil düşmana kılıç çeker"