Sosyal medyadaki provokatif açıklamalarıyla bilinen Halik Konakçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a açtığı davayı kaybetti.
Konuyla ilgili X hesabından açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, “Sosyal medya fenomeni Halil Konakçı, Genel Başkanımızın bu Tweetinden ötürü açtığı 3 kuruş talepli manevi tazminat davasını bugün görülen duruşmada kaybetti. Kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.
Halil Konakçı’nın bir sosyal medya paylaşımında, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. ‘Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın’ tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” şeklinde konuşmuştu.
Ümit Özdağ ise Konakçı’nın paylaşımına istinaden “Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın gelişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak” demişti.
Halil Konakçı, Özdağ’ın paylaşımına istinaden 3 kuruşluk manevi tazminat davası açmıştı.
Tele1
Yasak bitti, toplu işten çıkarmalar başladı! İşçiler hakkını alamadan kovuldu!43 izlenme
Temassız kartlarla ödeme yapanlar dikkat! yeni limitler belirlendi34 izlenme
Fatih Portakal 'Erdoğan'ın ayakkabısını yalamamız lazım' diyen AKP'liyi yerin dibine soktu!77 izlenme
Sedat Peker'in 'yardım kolileri' davasında karar çıktı26 izlenme
Kubilay Aka: "TRT devletin değil halkın kanalı"31 izlenme
Yangın söndürme uçağı ihalesi öncesi Ruslar’dan şaşırtan açıklama171 izlenme
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu12 izlenme
Sokak hayvanları tasarısında yeni gelişme: ‘Ötanazi’nin adı gitti kendi kaldı18 izlenme