Ordu’nun Fatsa ilçesinde fındık üreticisi Onur Güngör, son dönemde Orta Karadeniz’de artış gösteren ve birçok üreticinin ürününe zarar veren kahverengi kokarcaya dikkat çekmek için Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı. Temsili bir tabuta ‘Fındık öldü ruhuna Fatiha’ yazıp, sosyal medyada canlı yayın yapan Güngör, “Burada propaganda yapmıyoruz. Burada siyasi hiçbir paylaşım yapmıyoruz. Fındık üreticisi olarak çare arıyoruz. Bu yıl bahçeye girmedim. Bahçemden numune aldım getirdim numuneyi tüccara verdim, yaptığım hesaplara göre 50 bin lira zarar ediyorum. Biraz evvel üreticinin bir tanesi, 150 bin lira zarar ettiğini söyledi. Bir de bu rakamlar yarın esnafa, ticarete yansıyacak. O yüzden bunun ciddiye alınması ve bununla ilgili önlem alınması için bir şekilde şok etkisi yaratmamız gerekiyordu. Bir şekilde dikkat çekmemiz gerekiyordu. Fakat bugün hala bakıyorum yetkili saydığımız ya da taleplerimizi Ankara’ya götürecek insanların umurunda değil” dedi.
Kahverengi kokarca zararlısının fındık üzerinde olumsuz etki bıraktığını ifade eden Güngör, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) bağlı çiftçiyim. Benim 16 dönüm bahçeme kokarca hasarından dolayı fındık toplamaya girmedim. 16 dönüm yere tırpan vurdurdum. Gübre attım, bahçesini temizlettim. 37 bin lira para verdim. Benim gibi bir fakir, 37 bin lira zararda. Toplanacak fındık hariç. Şimdi belki bu olay bir şok etkisi yaratır da bu fotoğraflar yayılarak Ankara’ya gider. Belki sesimizi duyarlar” diye konuştu.
Kaynak: DHA
Tele1
Azerbaycan-Ermenistan gerilimi: 13 köy işgalden kurtarıldı!
Şeker ve çikolata zamları bayramda ağzımızın tadını kaçıracak
Almanya'da ilk çeyrekte sınır dışı edilenlerin sayısı uçtu: Türkiye ilk sıralarda
Tehlikeli provokasyon! Tokat'ta Alevi tekkesi yanında Kuran-ı Kerim yaktılar!
Kompresörle işkence edilerek öldürülmüştü: Katiliyle halay çektiği görüntüler ortaya çıktı
Hacettepe Üniversitesi’nin yurdunda bir öğrenci canına kıydı!
Turizm Bakanı'ndan kendisine kıyak! "Otelinin çevresini turizm tahsis alanı ilan etti!"
İngiliz basınında Galatasaray'ın zaferi: "Otuz yıl sonra Manchester United cehennemi yaşadı ama İstanbul'da değil, kendi stadında"
Onlarca ağacı kesip yerine Kuran kursu açma kararı aldılar!
Cem Uzan katıldığı bir yayında aktif siyaseti bıraktığını açıkladı
Ekrem İmamoğlu, yapay zekâ ile seslendi: "O sarayında çatlasın, ben 12 metrekarede öyle özgürüm ki..."
Mansur Yavaş bombayı patlattı! Gökçek ailesinin uykularını kaçıracak dilekçe!
CHP, Türkiye’nin icra haritasını çıkardı: İstanbul nüfusu 16 milyon, 8.2 milyon icra dosyası var!
Melih Gökçek'in 801 milyon dolar harcattığı Ankapark'ın son hali içler acısı!