İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ID Danışmanlık Limited Şirketi'nin kurucusu ve ortağı menajer Emine Ayşe Barım hakkında soruşturma başlatılan soruşturma genişletildi.
Son olarak hakkında tutuklama kararı verilerek mahkemeye sevk edilen Barım soruşturmasında tanık olarak dinlenen oyuncular Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na da soruşturma başlatıldı.
Barım hakkında yürütülen soruşturmanın detayları savcılığın sevk yazısında Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'nun verdikleri ifadelerde, 'çelişki' bulunduğu kaydedildi. Bu çelişkinin ise Mehmet Ali Alabora ile görüntüleri olduğu halde reddetmeleri olarak gösterildi.
Habertürk'ün haberine göre; Oyuncu Halit Ergenç ifadesinde, "2000'li yılların başında menajerlik firması arayışı içindeydim. Bu şekilde de Ayşe Barım'la tanıştım. Kendisiyle o tarihlerde kurduğumuz iş ilişkimiz halen devam etmektedir. Meslek hayatıma Barım'ın ajansında devam ediyorum" ifadelerini kullanırken; Mehmet Ali Alabora sorusuna, "konservatuvardan tanıyorum, herhangi bir samimiyetim yok. İş ortamında karşılaştığımızda 'merhaba, merhaba'mız olmuştur" yanıtını verdi.
Ergenç ayrıca, "Ayşe Barım'la Gezi Parkı sürecinde irtibat kurduğumuzu hatırlamıyorum, üzerinden çok zaman geçti. O dönemde ülkenin gündemi Gezi Parkı olaylarıydı. Ancak bana olaylara katılmam yönünde beni yönlendirdiğini hatırlamıyorum. Ayşe Barım'la ilişkimiz işle sınırlıdır" dedi.
Ergenç, Çiğdem Utku Mater ve Osman Kavala ile tanışıklığı olup olmadığı yönündeki soruya ise, "kamuoyundan tanıdığını"; Ayşe Barım ile bu isimlerin irtibatına dair de bir bilgisi olmadığını söyledi.
Oyuncu Rıza Kocaoğlu ise Ayşe Barım'ı menajerlik firmasıyla çalıştığı için 17 yıldır tanıdığını belirtirken; Gezi Parkı dönemlerinde Barım ile aralarındaki HTS kaydının sorulması üzerine ise, uzun süre geçtiği için içeriğini hatırlamadığını söyledi.
Gezi Parkı'na çıkmasıyla Ayşe Barım'ın bir ilgisi olmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Ben kendi kararlarımı kendim alırım" ifadelerini kullandı.
Kocaoğlu ayrıca, Ayşe Barım'la iş icabı ayda birkaç kez görüştüğünü ancak; ID İletişimle anlaşarak Gezi Parkı'na çıkmadıklarını kaydetti.
Sözcü
AKP'li kadına bir dokundu, bin ah işitti: "Ölmüyoruz, sürünüyoruz. Oy verdim, vermez olaydım. Kendi ülkemizde yabancı gibiyiz. Keşke ellerim kırılsaydı vermeseydim"60 izlenme
Vakıfbank tartışması büyüyor: Hamza Yerlikaya’nın atandığı yönetim kurulunda Erdoğan'a yakın isimler!69 izlenme
Cübbeli Ahmet 6 yaşındaki çocuğa istismara kılıf uydurdu!83 izlenme
ABD krizini yorumladılar: 'Yeni yaptırımlar gelebilir, Türkiye iflas edebilir'357 izlenme
Akaryakıta yarın da zam geliyor!44 izlenme
65 yıllık Atatürk Stadı’nın yerine 48 milyon liralık Millet Bahçesi!437 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz, ABD'de yapılan "Beylikova'daki nadir toprak elementleri"ne ilişkin toplantının tutanaklarını açıkladı: "Trump, Erdoğan'dan ne istediyse pazarlık masasından alarak kalkıyor"28 izlenme
Kartalkaya duruşması karıştı, sanık avukatları salonu terk etti32 izlenme
İYİ Parti'de 'Ensarioğlu' depremi: Diyarbakır teşkilatı toplu istifa etti!
Emir’den Erdoğan’a 3. doz tepkisi: "Aralık ayında AKP'lilerin el altından aşı olduğunu söylemiştik. Bu iddiamız da doğru çıktı. AKP, halk sağlığı suçu işliyor"
Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü: En önemli özelliği istikrarlı ve güvenilir bir ortak olmasıdır.
Türk malları göz göre göre çürüyor!