İsrail ve ABD tarafından dün sabah saatlerinde başlatılan askeri operasyon, İran yönetiminin en üst düzey isimlerini hedef aldı. Bu operasyonun yankıları sürerken, bu sabah saatlerinde İran devlet televizyonu üzerinden yapılan resmi duyuruda, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ABDİsrail ortak saldırısı sonucunda hayatını kaybettiği bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.
Yaşanan gelişmelerin ardından akşam saatlerinde kameraların karşısına geçen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamaney'in öldürüldüğüne dair ellerinde "sarsılmaz ve güçlü" kanıtlar bulunduğunu ifade etti. Bu açıklamadan yalnızca dakikalar sonra ise ABD Başkanı Donald Trump, konuya ilişkin resmi bir bildiri yayımlayarak Hamaney'in hayatını kaybettiğini resmen ilan etti.
Operasyonun saha detaylarına ilişkin İsrail basınında yer alan haberler, istihbarat dünyasındaki hareketliliği de gözler önüne serdi. Paylaşılan iddialara göre, bir Mossad ajanı saldırının gerçekleştiği noktaya sızarak Hamaney'in öldüğünü bizzat yerinde teyit etti. Söz konusu ajanın, Hamaney'in cansız bedenine ait görüntüleri kayda alarak doğrudan Netanyahu'nun ofisine ilettiği öne sürüldü. Bu görüntülerin, operasyonun başarısının teyit edilmesi sürecinde kilit bir rol oynadığı belirtiliyor.
Erdoğan’ın ‘Kek yersiniz’ diye tanıttığı millet bahçelerine son 3 yılda 40 milyon lira harcandı!54 izlenme
Türkiye'den İsrail'e 350 gemi artı 1 kınama43 izlenme
RTE 15 Temmuz gecesinden öğlene kadar, Cuma namazına kadar oradaymış ! Not: 16 Temmuz Cumartesiydi !1895 izlenme
Ece Gürel'in yaşam mücadelesi sürüyor: Kalbi durdu, doktorlar hayata döndürdü243 izlenme
Yeni gözaltı gerekçesi: ÖSO’yu eleştirmek!278 izlenme
Pudra şekerinden sonra son görüntü! Şampanya ile el, kol saati ve araba yıkama!345 izlenme
Menzil'in kitabında çocuk yaşta evlilik, dayak ve dört eşlilik savunuldu46 izlenme
Menzil, bakanlığı ele geçirdi mi?108 izlenme