Akçay, WhatsApp grubunda yaptığı paylaşımda koronavirüs salgınına “Denizli’den S.O.S. veriyorum. Korona pandemisi tüm şiddetiyle devam ediyor. İki devlet hastanesi ve Tıp Fakültesi yoğun bakımları, covid servisleri ve acilleri tamamen dolu. Son bir hafta içinde bir dostum, bir kuzenim rahmetli oldu. Şu anda kaç tane tanıdığım yoğun bakımda. Annem pozitif, evde tedavi alıyor. Ağırlaşsa Denizli’de hastanelerde yer yok. Bu yazıyı okuyanlardan bakan beye ulaşabilecek varsa Denizli’de acil sokağa çıkma yasağı ve tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Akçay'ın bu paylaşımı, WhatsApp grubunun bir üyesi tarafından kullanıldı. Paylaşımın grup dışında kullanılmasıyla da şimşekleri üzerine çekti. PAÜ yönetimi, paylaşımı nedeniyle Akçay'dan görevi bırakmasını istedi. Bunun kendisine iletilmesinin ardından da Akçay'ın başhekim yardımcılığı görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Denizli, özellikle Ekim ayıyla birlikte Corona virüsü salgınının yayılmasında öne çıkan illerden oldu. Son dönemde ise en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında yer aldı. Denizli Tabip Odası Başkanı Rıza Hakan Erbay, gelinen noktayı “2 bin test yapılıyor, 800 pozitif vaka çıkıyor” diye açıkladı.
Erdoğan, Süleymani’ye ‘şehit’ dedi mi?149 izlenme
İktidar İstanbul için ‘kara gün’ akçesine göz dikti!84 izlenme
TSK'dan atılan Atatürkçü teğmenlere Genelkurmay'dan 'yok artık' dedirten yasak14 izlenme
Deprem uzmanından kara haber: ‘7 ve üzeri deprem olacak’51 izlenme
Doğmamış çocuğa borç: İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’nın borcu 20 yıl ertelendi!57 izlenme
Operasyonun kamuya maliyeti 948 milyar22 izlenme
Antalya Büyükşehir Meclisi öğrenci yurtlarının TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsisini iptal etti!37 izlenme
Cami için sokağın ortasına 3 tane çelik kasa kurulmuş!156 izlenme