6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay’da görev yapan öğretmeler ile jandarma personellerinin aileleriyle yerleştirildiği Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Konteyner Kenti'nde elektrik kesintisi yapıldı. 210 hanenin bulunduğu ve yaklaşık 600 kişinin ikamet ettiği konteyner kentteki elektrik kesintisinin AFAD’ın elektrik faturasını ödememesinden kaynaklandığı iddia edildi.
Konteyner kenti ziyaret eden Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası’ndan (TÖBSEN) Hizam Hasırcı, burada 210 ailenin yaşadığını, ısınmaktan yemek yapmaya kadar tüm ihtiyaçların elektrikle karşılandığını belirterek şöyle konuştu: “Aldığımız bilgiye göre AFAD tarafından elektriklerin ödenmemesinden dolayı bütün konteyner kentin elektrikleri kesilmiştir. Öğretmenlere reva görülen bu zulmü asla kabul etmiyoruz. Lafa gelince öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahseden yetkililer öğretmene bir elektriği çok görüyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Tebligat göndermeden elektriğin kesilmesi hukuk dışı bir uygulamadır. Burada yapılan bu muameleyi kabul etmiyoruz.”
İsmini vermek istemeyen yetkililer ve konteyner kentte yaşayan depremzedeler de iddiayı doğruladı. AFAD’ın kesintiden haberi olmadığını söyleyen yetkililer ve depremzedeler, elektrik dağıtım şirketinin kendini korumaya almak amacıyla kesinti yaptığını dile getirdi.
Tepkiler üzerine konteyner kente yeniden elektrik verilirken, 8 Ocak Çarşamba gününe kadar sayaçların takılması ve aboneliklerin başlatılması şartı getirildi.
Duvar
CHP'den emeklileri ilgilendiren kritik teklif!
Bütçenin 3 virüsü!
CHP'li vekil, yeni parti için tarih verdi: "Düğmeye basacağız"
Sedat Peker'in ifşalarının ardından ifade değiştirdi: 'Beni çıkarın' şantajı!
Sağlıkta özel hastane fırsatçılığı: Patlama yaşanan hastanenin hastaları, nakit para vermeden başka hastaneye alınmadı!
Millet bahçeleri 7 ayda 4 milyar lira daha yuttu!
Devletin verileri Erdoğan'ı yalanladı
Ekonomide kritik tablo 'Maaşlar ödenemeyecek'
İnce'den Erdoğan'a tepki 'Asıl bölücü Erdoğan'dır ! Galiba senin imam hatip diploman da tartışmalı !'
İYİ Partili isimden Erdoğan için flaş sözler "Erdoğan panik yaşıyor!"
Skandal görüntüler ortaya çıktı: Kızılay halkı da zehirlemiş
Düzceli köylünün AKP'ye isyanı 'Verdiğimiz oylar haram zıkkım olsun !'
Ataması yapılmayan öğretmen mezun olduğu okulda 6 yıl kantin işletti, kira bedeli artınca işsiz kaldı
Ekrem İmamoğlu'ndan faiz kararına tepki! "Bu düzen vatandaşa kaybettiriyor"