Hizbullah'a yakın Hür Dava Partisi'nin (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili tepki çeken bir açıklama yaptı.
Yapıcıoğlu, YouTube'ta yayın yapan 3S Medya adlı kanalda "Demokrasi Odası" programında yaptığı konuşmada, "Kaç yaşında çocuk, neye göre, kime göre çocuk. Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir... Bence kişi kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir" dedi.
İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşında imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmıştı.
Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, iddianameye giren fotoğrafları ve ses kaydını da paylaşmıştı.
Geçmişte domuz bağı yöntemiyle öldürdüğü kurbanları ve mezar evleri ortaya çıkan terör örgütü Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA-PAR, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek vermişti.
Ayrıca Erdoğan ile HÜDA-PAR Başkanı Yapıcıoğlu, Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelmişti.
Gerçek Gündem
Lübnan'a bombalar yağıyor: İsrail 'Sonsuz Karanlık' operasyonunu başlattı
Kızılay Şube Başkanı'nın şirketleri, AKP'li belediyelerden 13 yılda 104 ihale aldı
İstanbul, Ankara ve İzmir için ilk sonuçlar!
AKP'li eski vekil 'bin kere ikaz ettim' diyerek açıkladı: "Kumpas elinizde patladı"
Baraj için 'Atatürk evi'ni yıktılar ! Tarihi de hatırasını da yok ettiler !
Levent Gültekin 'Cenazeye dönüşmüş bir iktidar var !'
Almanya’da yeni yabancı işçi yasası: Türklere kapılar sonuna kadar açıldı
Gri pasaport skandalı Ordu'ya da sıçradı! AKP'li Ulubey Belediyesi 53 kişiyi Almanya'ya göndermiş!
Kanal İstanbul jet hızıyla ilerliyor! Tapu sınırları belirlenmeye başlandı!
Siyaseti sallayacak sonuçlar! CHP'ye 'Mutlak butlan' sonrası ilk anket! Erdoğan'a bir şok daha!
Yandaş medya, TRT'yi ve Arda Turan'ı eleştiren Ayşenur Aslan'ın konuşmalarını çarpıttı ama gerçek hemen ortaya çıktı!
Zübeyde Hanımın büstüne çirkin saldırı!
KYK kredisi borçluları Meclis gündeminde: "İktidar tercihini gençlerden değil müteahhitlerden yana kullanıyor"
Eski Türkiye yeni Türkiye