HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin mülkiyeti ve yönetimi konusunda açıklamalarda bulundu.
Hisselerin doğrudan bir partinin tasarrufunda olamayacağını ve kamunun malı olması gerektiğini söyleyen Demir şu ifadeleri kullandı:
"Hindistan Müslümanları tarafından Kurtuluş Savaşı’na destek amacıyla gönderilen yardım paralarının İş Bankası'nın kuruluşunda kullanıldığı malum bir durum. Dönemin tek parti iktidarı, siyasi gücünü de kullanarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni birçok şirkete olduğu gibi adı geçen bankaya da ortak yapmıştır. Çok partili siyasi düzende böyle bir ortaklığın halen devam ediyor olması, siyasette fırsat eşitliğine aykırı olduğu gibi bu durum, halkın tamamına ait olan bir kamu malının belirli bir siyasi parti lehine ayrıcalıklı biçimde kullandırılması sonucunu doğurmaktadır".
“İsmi çok sayıda yolsuzluk, rüşvet, irtikâp ve cinsel taciz olaylarına karışmış bir partide, parti yönetimini elde tutmak için hizipler arası büyük çekişmeler yaşanmakta ve kamuoyunda bunun sebeplerinden birinin de partinin hükmettiği para kaynakları olduğu iddia edilmektedir. Yapılması gereken bizce, banka yönetimindeki Cumhuriyet Halk Partisi kontenjanının sonlandırılması ve bankanın kuruluş ilkelerine uygun şekilde yeniden yapılandırılmasıdır".
"Hindistanlı Müslümanların yardımlarıyla kurulmuş olan bankanın faizli işlemlerden çektirilmesi ve bir katılım bankasına dönüştürülmesi en uygun olandır. Bundan sonra oluşturulacak ek kurum ve kuruluşlarla küresel bir yardım organizasyonuna öncülük edecek bir yapıya kavuşturulması, bankanın kuruluş amacıyla daha uyumlu olacaktır".
Sözcü
Son ankette Erdoğan'ı çok kızdıracak sonuçlar: AKP seçmeninden şok itiraf!
Aydın’daki et fiyatları vatandaşı şaşırttı!
Memleket Partisi’nden zehir zemberek sözlerle istifa etti, Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı
İşsizlik sigortası primi artırılma hazırlığında
O köprüden geçerken cebinizdeki dolar "hele bir sağa çek" diyorsa sebebi var!
Arel Üniversitesi'nde skandal! Şehit Teğmen İsmail Can Softa'nın fotoğrafını mezunu olduğu üniversitede törene almadılar!
Avrupa'da gündem İmamoğlu: TV'lerde ilk haber oldu, her kentte eylem var
CHP ABD Temsilciliğinden Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili flaş video! 'Burada sizlerle birlikte olmak bir zevk'
Emekliler Ramazan Bayramı’nı evde geçirmek zorunda: Ne memleket yolu ne toruna harçlık
Tutdere döndü, Karalar dönemiyor