İstanbul Sarıyer Uskumruköy Mahallesi’nde 'ilköğretim tesisi alanı' olarak ayrılan alanda yapılan imar planı değişikliği 24 Nisan’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylandı. Alan “ticaret ve özel eğitim alanına” çevrildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, planın şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirterek konuyu yargıya taşıdı. İstanbul 19. İdare Mahkemesi, imar planına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Kararda, söz konusu işlemin kamu yararına ve hukuka uygun bulunmadığı ifade edildi. Kararda planda etki alanı içinde eşdeğer alan ayrılmadığı ifade edildi ve planın imar mevzuatına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ramazan Gülten, konuya ilişkin şunları söyledi:
Esenyurt’ta bir parselin kamu adına geçmesiyle birlikte bu planın yapıldığını ifade eden Gülten, “Esenyurt Kıraç’ta 1021 ada 1 parselin kamu adına geçmesi koşuluyla Uskumruköy’deki araziyi ‘özel okul ve ticaret alanı’ olarak belirlemiş. Esenyurt’taki arazinin üzerinde özel bir meslek lisesi var. Buranın devredilmesi karşılığında bir plan yapılmış. Plan teknik açıdan doğru değil. Bu planlar kendi bölgesiyle işler. Bir bölgede okul alanının planı değiştirilirse yine aynı bölgede okul arazisi belirlenmesi gerekir. Bu planda kural işletilmemiş. Konuyu yargıya taşıdık ve mahkeme bizim gerekçelerimizi uygun görerek yürütmeyi durdurma kararı verdi” dedi.
Tele1
Gerici kafadan uydurma hadis ! 'Allah saç ekene ve ektirene lanet etmiştir'209 izlenme
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'nden Hollanda'ya devasa yaptırım '40 inek sınırıdşı edildi !'199 izlenme
Cami alanlarından sonra sıra eğitime geldi! AKP'li belediye borç için eğitim alanlarını devretti!63 izlenme
Saadet Partili isimden çok konuşulacak sözler: Erdoğan, 2005 ve 2008'de IMF'den borç aldı!110 izlenme
AKP'den 'sansür yasası' itirafı! "Amerikalılarla konuştuk"39 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 34.343 yeni vaka tespit edildi, 68.815 kişi sağlığına kavuşurken, 132 kişi hayatını kaybetti!43 izlenme
AKP'li adayın çay bahçesinden uyuşturucu çıktı! İşyeri mühürlendi35 izlenme
Erdoğan'ın '54 TL' olarak açıkladığı fındık, 35 TL'ye kadar düşebilir!48 izlenme