“Koru Florya” konutlarının yakınında bulunan ve toplam 7 parselden oluşan alanla ilgili olarak, önceki yönetim zamanında hazırlanan planlar, Bakırköy Belediyesi’nin itirazı üzerin Mahkeme tarafından iptal edilmişti. Plansız kalan parsellerle ilgili olarak yeni plan çalışmaları 2019 yılı başında gündeme gelmiş, 31 Ocak 2019 tarihinde “Başkanlık Oluru” alınmıştı. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının, YSK tarafından iptal edilmesinden bir gün sonra, 7 Mayıs 2019 tarihinde söz konusu plan çalışması için yeniden “Başkanlık Oluru” alındı.
Söz konusu 7 parsel 3 farklı ada içinde yer alıyor. İBB’nin hazırladığı plana göre birinci grupta yer alan parseller lise, ikinci parsel sağlık tesisi, üçüncü parsel ise sosyal tesis alanı olarak planlandı. Onay için ekim ayında İBB Meclis gündemine gelen planlar, çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından, değiştirilerek kabul edildi. AKP’nin yaptığı değişiklik ile lise alanı “Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanına”(Bu lejanttaki alanlara genellikle İmam Hatip Lisesi yapılıyor), sosyal tesis alanı ise “Lise Alanına” alındı. Sağlık tesis alanı ise yerinde kaldı. Bu değişiklik ile, İBB’nin içerisinde kreşinde olacağı “sosyal tesis alanı” ortadan kaldırılmış oldu. AKP tarafından değiştirilen plan kararı Başkan İmamoğlu tarafından veto edildi ve bir kez daha görüşülmek üzere Meclis’e geri gönderildi. Ancak ikinci oylamada da AKP grubu kararında ısrar etti.
Meclis’in kararında ısrar ettiği durumlarda, Başkan’ın kararı ikinci kez veto etme hakkı bulunmuyor. Yasa gereği “ısrar kararını” onaylamak zorunda olan Başkanın, meclis kararının iptali için yargıya başvurma hakkı bulunuyor.

https://www.birgun.net/haber/ibbninkresplaniniakpengelledi322974
Kocaeli Devlet Hastanesi personeli 'yoğun bakımda' dans ediyor !1110 izlenme
Milli Yol Partisi, Ankara’da Mansur Yavaş’a desteğini açıkladı43 izlenme
İşte 31 Mart’ta el değiştiren iller: En çok AKP kaybetti108 izlenme
Türkiye de satın almıştı, Sinovac aşının üçüncü faz sonuçlarını açıkladı!58 izlenme
AKP'de koltuk kavgası... Bakan Kaya, Soylu'nun danışmanını fırçaladı305 izlenme
Mansur Yavaş tavrını açık açık ortaya koydu! Özgür Özel'e desteğini açıkladı23 izlenme
Savcılık itiraz etti sahte profesöre tutuklama!240 izlenme
İsmail Saymaz AKP'de ‘çatlak büyürse’ olacakları açıkladı: "Mücahit Arınç bile istifa edebilir..."37 izlenme