İBB'ye, başkasına ait araçta bulunan uyuşturucu madde üzerinden yeni kumpas!

38 izlenme 17 Ocak 2023
Reklamlar

İSKİ Genel Müdürlüğü, 112 kilo 190 gram uyuşturucu madde ele geçirilen araca ilişkin, "Bahse konu İSKİ ve İBB logolu araç İdaremize ait olmayıp bakım-onarım işi kapsamında yüklenici bünyesinde çalışan şahsa ait bir araçtır." açıklamasını yaptı.



Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "İSKİ ve İBB logolu araçta uyuşturucu yakalandığı" yönünde haberlere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, "İdaremizce yapılan inceleme neticesinde bahse konu İSKİ ve İBB logolu araç, İdaremize ait olmayıp bakım-onarım işi kapsamında yüklenici bünyesinde çalışan şahsa ait bir araçtır. Ayrıca araçta yakalanan şahıslar, İSKİ'nin ya da yüklenici firmanın çalışanı değildir. Konu hakkında gerekli yasal takibat Hukuk Müşavirliğimizce başlatılmış olup süreç İdaremizce takip edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Başakşehir'deki bir adreste, üzerinde İBB logosu, İSKİ ibaresi ve "Bakım Onarım Aracı" yazısı bulunan kapalı kasa kamyonetten başka bir araca kolilerin taşındığı belirlenmiş, polis kolilerin içerisine gizlenmiş 112 kilo 190 gram esrar ele geçirmişti. Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.  

BENZER SENARYO

Adana'da Ekim 2021 tarihinde, İBB logolu cenaze nakil aracında uyuşturucu yakalanmış ve İBB hedef alınmıştı. Ancak daha sonra aracın Yeni Şafak Gazetesi sahipleri olan Albayrak ailesinin damadının şirketine ait olduğu ortaya çıkmış, aracı kullanan şoförlerİn de aynı şirketin çalışanı olduğu tespit edilmişti.

Odatv.com 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Protestolarda gözaltına alınan ve ardından ev hapsi cezası alan sosyal medya fenomeni Elif Uluğ, yaşadıklarını anlattı FETÖ’den tutuklanan vali yardımcısı ilk duruşmada tahliye oldu! Şekere yüzde 67'ye varan zam! Hüsnü Mahalli: 'Erdoğan kızınca İsrail ve lobilerle olan ilişkisini anlatmaya başladı'