İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarının yaşadığı yargı kıskacı, duruşmalarda yaşanan ‘seyirci sınırlaması’ ve ‘savunma krizi’ tepki çekmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemdeki tutuksuz yargılandığı davanın duruşmaların basına açık olması Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu ile ‘Ne farkı var’ dedirtti. Yurtdışı kaynaklı ‘Sebastian Trudeau’ isimli hesabın kullanıcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’n 1998’de İBB Başkanı olduğu dönemde yargılandığı görüntüleri paylaştı.
BASIN FARKI
Duruşmaların basına açık olması ve tutuksuz yargılama kararına dikkat çekti. “Erdoğan’ın mahpusluğu ile bugün İmamoğlu’nun yaşadığı şeyin arasında uçurum var” denilen söz konusu paylaşım şöyle:
DEMOKRATİK ÜLKE
“Erdoğan, demokratik bir ülkede siyaset yaptı. Ekrem İmamoğlu ise demokratik olmayan bir ülkede demokrasi mücadelesi veriyor. Erdoğan, yüzde 25 ile İBB başkanı oldu. Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 48 ile kazandığı seçim iptal edildi. İkinci turda yüzde 54 aldı da ancak İBB Başkanlığı koltuğunu verebildiler.”

Paylaşımda Erdoğan’ın kaldığı koğuş şöyle tarif edildi: “Cezaevine girdiğinde 3+1 ev gibi düzenlenmiş bir koğuşta kaldı. Hükümlü olmasına rağmen ziyaretçi kısıtlaması yoktu. Ziyaretçilerle görüşme kabininde değil, kendi koğuşundaki oturma odasında görüşüyordu. Tanıdığı kişilerle birlikte kaldı, yanına asistan verilmişti bir nevi. Ekrem İmamoğlu, tek kişilik hücrede tutuluyor. Avukatlarla görüşmesi bile engellenmek isteniyor. Tanıdığı kişilerle koridorda yan yana geldiğinde bile temas kurması engelleniyor.”
Sözcü
AKP Genel Merkezi'nin talimatıyla, partililerin her hafta Kovid-19 testi yaptırmasının zorunlu olduğu ortaya çıktı!95 izlenme
‘Filistin’deki dehşet hayal edilemeyecek boyutlarda’38 izlenme
Özgür Özel: "Damat harikalar diyarında"189 izlenme
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın baldızı hakkında karar31 izlenme
Sedat Peker'in ifşasından sonra ‘savcı yok’ demişlerdi... O isimler hakkında tekrar harekete geçtiler66 izlenme
Yurt dışına yerleşen kadın, gurbetçilerin Türkiye'de söylediği yalanları açıkladı! 'Hepsi yalancı'55 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası yöneticilerine: 'Erdoğan'ın emriydi' diyerek kimse sıyrılamayacak39 izlenme
En kıymetli arazi bu kez yeşil kaldı!35 izlenme
AKP’li vekil rüşvetçiyle buluştu, il başkanı terk etti
Çorlu'da, AKP'li olduğu belirtilen 70 kişilik bir güruh, meydanda #Hayır çalışması yapanlara saldırdı !
Türkiye, ABD'nin Yunanlara yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını kınadı: Adanın silahlanmasına yol açacak
AKP'nin doktor vekili sefalet ücreti için bu teşhisi koydu: 'Emeklinin ömrünü uzattık, maaşı düştü'