Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “MedyametreMedya Kullanım Alışkanlıkları” araştırması için harekete geçti.
Araştırma için gerçekleştirilen ihale, AKP’ye yakınlığıyla bilinen İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Genar Araştırma Şirketi’ne verildi. Aktaş’ın şirketi ile RTÜK arasında 21 Eylül’de sözleşme imzalandı.

SÖZLEŞME BEDELİ 4 MİLYON
Birgün gazetesinin haberine göre, RTÜK, 29 Ağustos’ta, “20232024 Dönemi MedyametreMedya Kullanım Alışkanlıkları Araştırması Saha Uygulaması” ihalesi düzenledi.
İhalenin yaklaşık maliyet tutarının 4 milyon 45 bin TL olduğu bildirildi. İhaleye yalnızca, AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve Yeni Şafak’ta yazılar kaleme alan İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu şirketin teklif verdiği öğrenildi.
Aktaş’ın Genar Araştırma isimli şirketi ile RTÜK, 21 Eylül’de masaya oturdu. Medya kullanım alışkanlıklarının belirlenmesi amacıyla 2022 yılındaki saha araştırmasını 2 milyon 190 bin TL’ye üstlenen Genar’ın, 2023 yılı saha çalışmasına yönelik ihaleyi ise 4 milyon 50 bin TL’ye aldığı belirtildi.

RTÜK’ün Genar’a yaptıracağı araştırmanın amacı, “Kamuoyunun televizyon izleme ve radyo dinleme alışkanlıkları ile dijital yayın platformu kullanımı, internet ve sosyal medya kullanımlarına ilişkin veri elde etmek” olarak açıklandı.
Araştırma kapsamında 15 yaş ve üzeri 5 bin kişiyle görüşüleceği kaydedildi. Saha çalışmasının 26 kentte gerçekleştirileceği ifade edildi.
İHALE YAĞIYOR
Kamuoyunda, “Yandaş yazar” olarak anılan Aktaş’ın şirketinin aldığı kamu ihalelerinin toplam tutarı ise dudak uçuklattı.
Genar Araştırma’nın, 20112023 döneminde aldığı kamu ihalelerinin toplam tutarı kayıtlara, 25 milyon 809 bin 844 TL olarak geçti.

Yeniçağ
Peker'in iddiarıyla gündeme gelmişti, Serhat Albayrak'ın avukatı: "Hukuki ve cezai işlem başlattık"35 izlenme
Sokak röportajında konuşan vatandaş: “Sen 55 milyon doları verip uzaya gideceğine 55 milyon tane garibi sevindirsen daha iyi. Ben bir şişe şarap içtiğim zaman gidiyorum zaten uzaya”43 izlenme
İkinci Habur rezaleti son anda önlendi24 izlenme
Enerji krizi büyüyor: 'Önemli bir şirket battı, zincirleme elektrik krizi riski var'37 izlenme
İstanbul Barosu yönetimi görevden alındı19 izlenme
YILMAZ ÖZDİL 'RTE 1 Tane Bira İçseydi Bugün Türkiye Çok Daha İyi Durumda Olurdu !'598 izlenme
Kendini yakmak istedi, polisler engelledi: Karakol çıkışı arabaların önüne atlayarak intihar etti!44 izlenme
Gezi tutukluları, Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ cezaevinden seslendi: "Bu kumpas da bozulacak"26 izlenme