Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kaymakamlıklara ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile Hakka Hizmet Vakfı tarafından Eskişehir’de bulunan okul ve pansiyonlarda ‘Değerler Eğitimi’ faaliyeti düzenleneceğini duyurdu.
Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, düzenlenecek olan faaliyete tepki göstererek, “Okullar tarikat ve cemaatlerin söylem ve eylem alanı olamaz. Pedagojik formasyonunun var olup olmadığı belli olmayan, çocuklarla çalışma konusunda birikimi, donanımı olmayan vakıf ve derneklerin sırf siyasi iktidar ile kurduğu yakın ilişkiler üzerinden okullarda faaliyet yürütmesi kabul edilemez” dedi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan
“Milli Eğitim Müdürlüğü asli işini protokoller ile tarikat ve cemaatlere bırakamaz” diyen Faik Alkan, şunları söyledi:
– İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gönüllüler adı altında okullara gönderilen bu insanların yeterliliklerini ne kadar bilmektedir?
– Kendi uzman personeline güvenmeyen Milli Eğitim Müdürlüğü, değerler eğitimi adı altında yapılan bu etkinlikleri denetim dışı tutarak neyi hedeflemektedir?

– Türkiye'de özellikle siyasal iktidarın 20 yıllık döneminde okullar eğitim öğretim kurumları olmaktan çok dini faaliyetlerin, MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve cemaatler eliyle örgütlenmeye çalışıldığı mekânlar haline getirilmiştir.
– Laik bir ülkede devlet eğitimi bilimsellikten uzaklaştıramaz.
– Türkiye'de uzun yıllardır laiklik ilkesinden uzaklaşılması ve eğitimin dinselleştirilmesi, okullar ve öğrencilere yönelik çeşitli dini faaliyetlerin yürütülmesi sürecini beraberinde getirmiştir.
Sözcü
Rusya-Ukrayna savaşı: Türkiye’deki kritik görüşme öncesinde, Zelenskiy Rusya’nın 3 talebine onay verdi45 izlenme
Kılıçdaroğlu vatandaşın kasaba olan borçlarını ödedi!52 izlenme
Türkiye’nin en kalabalık ilkokulundaki öğrenci sayısı 66 ilçeyi geçti!309 izlenme
‘Ucuz pazar Türkiye’ye akın: Sadece Iğdır’a bir ayda 65 bin turist geldi!36 izlenme
Saray ittifakında kriz: Yeni partiler oy dağılımını değiştiriyor67 izlenme
PTT’den o şirkete 20 milyonluk kıyak daha: 'PTT küçülüyor, küçük ortak zenginleşiyor'47 izlenme
Somali'ye 30 milyon hibe verilmesinin sebebi bu anlaşma mı?187 izlenme
Bir gri pasaport skandalı da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde belgeleriyle patladı! 'Öyle kapsamlı ki akıl alır gibi değil'100 izlenme