CHP'nin Sarıyer'deki eski İl Başkanlığı binasının ablukaya alındığı sıralarda kayyum Gürsel Tekin'in etrafında olan siyah tişörtlü kişilerin kim olduğu hala ortaya çıkmadı.
Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın açıklama yapması gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan Menzil tarikatına dikkat çekti.
Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin için emniyet güçleri Sarıyer'deki CHP binası önünde yoğun güvenlik önlemi almıştı.
Pazartesi günü bina çevresini ablukaya alan ekipler ile partililer ve yurttaşlar arasında arbede yaşandığı görülürken, çevik kuvvet biber gazıyla müdahale etmişti.
Kargaşa sürerken olay yerine siyah bir minibüsle gelen Gürsel Tekin, polis ekiplerinin yolu açmasıyla binaya giriş yaptı.
O anlarda Tekin'i kalkanlarla koruyan siyah tişörtlü kişiler dikkat çemişti. Konuya dair CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde "8 Eylül 2025 tarihinde CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bulunan ve üzerlerinde siyah tişört olan kimliği belirsiz kişiler kimlerdir?" sorusunu yöneltti.

İçişleri Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama yapılmazken CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, olayla ilgili Menzi tarikatına dikkat çekti.
Sputnik'ten Mustafa Hoş'un programına konuk olan Bakan, 15 Temmuz 2016'dan önce jandarmanın resmi kıyafetinin kahverengi olduğunu belirterek darbe girişiminden sonra kıyafet renginin siyaha dönüdüğünü ifade etti.
Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kıyafetler hakkında soru önergesi verdiğinden bahseden Murat Bakan, jandarmanın resmi rengi olmayan siyah rengin Menzil tarikatıyla bir ilgisi olduğunu ifade etti. Bakan şöyle konuştu:
CHP Genel Merkezi tarafından Genel Başkanı Çalışma Ofisi yapılan Sarıyer'deki bina çevresinde bulunan polislerin üzerlerinde sicil numarası olmamasına da dikkat çeken Bakan, "Polisin sicil numarasının yazmadığı bir üniformayla bir müdahalesi, bir görev yapması söz konusu olamaz bu yasaya aykırı." dedi.
Bakan söz konusu kişilerin jandarma olabileceğinden de bahsetti. Binanın yer aldığı bölgenin jandarmanın yetki alanında olmadığını belirten Bakan, şöyle konuştu:
"Devletin birimleri, kolluk birimleri yasaya uygun hareket edecek. O siyah tişörtülerin bakıldığında olaya direkt müdahale eden de ekibin içerisindeler onlar. Hani sadece güvenlik alma ya da öyle bir durumda değillerdi. Orada bulunanlarla konuştuğumuzda. Jandarma da olabilir ama şimdi jandarma bölgesi değil orası, polis bölgesi."
Konu hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklama yapması gerektiğini ifade eden Bakan son olarak şunları söyledi:
"Onların kim olduğunu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması lazım. Polisse de polis yazması lazım üzerinde ve sicil numarası olması lazım. Üzerinde hiçbir ibare olmayan siyah giyimde küçük kalkanlı kişiler gelip Türkiye'de herhangi bir toplumsal olaya müdahale edemez. Böyle bir şey yapamaz. Yani İstanbul İl Başkanlığı binasını işgal eder gibi saramaz bir yargı kararı kayyum atadı diye. Yani onların tamamı hukuka aykırı. Partinin yöneticilerini İstanbul İl Başkanlığını almıyorum diyemez. Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır meclisin resmi plakalı aracıyla alınmadı. Kırmızı plakalı aracıyla alınmadı yani. Böyle bir kanunsuz, hukuksuz, geçiş üstünlüğü olan aracın İstanbul İl Başkanlığı alınmadığı bir şeyi yaşadık yani."
Açlık Grevi'ndeki öğretmenler, Bakan Tekin'in 'yok' dediği dilekçeleri göstererk MEB'e yürüdü!17 izlenme
Kılıçdaroğlu kendi oğlunun desteğini bile kaybetmiş olabilir! Yolladığı mesaj ortaya çıktı13 izlenme
‘Emeklilerin banka hesaplarına inceleme’ iddiasına açıklama20 izlenme
Kapalı kapılar ardında 9.2 milyar lira dağıtıldı!75 izlenme
Devran dönünce…129 izlenme
Memur ve emekliye ek zam beklerken Cevdet Yılmaz'dan 'kanun var' açıklaması14 izlenme
Hakkında inceleme başlatılan Tuba Torun Erdoğdu'dan açıklama19 izlenme
Erdoğan'ın KKTC müjdesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatı çıktı!63 izlenme
Barınak vahşetine ilişkin AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi ve Erdoğan hakkında suç duyurusu!
Enerjide zam fırtınası: Elektrik, gaz ve akaryakıtta rekor
Ahıskalı Türkler'den CHP liderine çarpıcı rapor 'Suriyeliye kepçeyle, Türk'e zırnık yok!'
Yok artık! Odasında Fetullah Gülen'in portresi olan bürokrat vali olmuş