‘Anlasana’, ‘Sürgün Gibi Masallarda’ ve ‘Olanlar Olmuş’ adlı unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem, 67 yaşında İstanbul Maslak’taki bir hastanede hayatını kaybetti.
Sanatçı, bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu.
Eşinin üç vasiyeti olduğunu söyleyen Hansu İrem, “Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti” dedi.
Usta sanatçı yarın 12.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek.

“HER ŞEY BAMBAŞKA OLABİLİRDİ”
İlhan İrem, SÖZCÜ’den Gökmen Ulu’ya 2017 yılında verdiği röportajda şunları söylemişti:
“Her şey bambaşka ve pırıl pırıl olabilirdi. Hayatımız, sanatımız, ilişkilerimiz, sokaklarımız, doğamız, sahillerimiz, eğitim sistemimiz, siyasetimiz maalesef giderek bir batağa saplandı. Oysa yüz yıl önce geleceğin ufkuna bir gökkuşağı çizilmişti. Gerilemeyi ilerleme diye topluma zerk eden zihniyet, türlü karalamalarla gerçekleri ekseninden kaydırarak, kendi ufukları kadar bir gelecek çizmeye başladı. Güzellikler karartıldığı için insanlar yetinmeyi öğrendi. O yüzden bazı istisnalar dışında, artık bütün kavramlar sahtedir. Bu kıyamet ortamında mucizevi bir şekilde yetişen aydınlık fikirli insanlar ve onların çağdaş eserleri, çölde açan çiçekler gibi…”
İrem’in vefat haberinin duyulmasıyla sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Müziğimizin unutulmaz seslerinden İlhan İrem’in vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun.”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Sanatçı İlhan İrem'in vefat haberine çok üzüldüm. Tarzı ve besteleriyle hepimizin zihninde, anılarında çok güzel bir yer bıraktı. Sanatçımıza Allah'tan rahmet; yakınları, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Fuat Güner: Çok üzdün beni be İlhancım, en son telefonla konuştuğumuzda “hasret gidereceğiz gelince mutlaka ararım Fuatcım’ demiştin, oldu mu şimdi canım kardeşim, sözler anlamsızlaştı, müzik sustu, bir ışık daha söndü içimde. Kimseyi kırmadan, yolunu şaşırmadan, doğruyu, güzeli, sevgiyi aramaktan bıkmadan, ayrılıp gittin aramızdan. Nurlar içinde uyu koca yürek, öksüz kaldık yine güzelliğe. Sevgili eşine, ailene ve seni delicesine seven hayranlarına sabır diliyorum.
Nazan Öncel: Ah! Nasıl üzgünüm; bu sarsıcı acı haberle dağıldım. Parmağımı bir suya daldırsam da zamanı geri almak mümkün olabilse keşke. Işık ve sevgiyle İlhanım; yerin asla dolmayacak, şarkılarınla teselli bulmaya çalışacağız. Başımız sağ olsun.
Ali Kocatepe: İlhan’cım yüreklerimizde ışıklar içindesin. Sen boyut değiştirdin, şarkıların zaten ölümsüz. Bir daha sana sarılamamak sohbet edememek var ya; işte o çok zor geliyor bana. Bu fotoğraf 1974’te çekildi. Antalya’ya ‘Koş’ şarkımı hep birlikte seslendirmiştik. İlhan İrem sol başta. Funda, Ertan Anapa, Esmeray, Gökben, Ali Kocatepe ve Seyyal Taner. İlhan, Ertan ve Esmeray’la buluştu mu acaba!

Nilgün Belgün: İlhan İrem. Ah ah nasıl üzüldüm anlatamam İlhan İrem’i kaybetmemize. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Gençlik günlerimin dostu… Geriye fotoğraflar, anılar kalıyor…
Nilüfer: Sen de mi gittin bırakıp bizi? Ne çok anımız var ne çok şarkılar söyledik birlikte. Çok erkendi, çok üzgünüm.
Nükhet Duru: Canım arkadaşım, gençlik arkadaşım, gençliğim hatta… Üzüntümü anlatmaya yetmiyor kelimelerim… Çok sevdiği bir dostu kaybettiğinde, sonsuz bir yalnızlık hissi içinde buluyor insan kendini. Hemen anılara sığınmaya çalışıyorsun, ruhunu oradan sağaltmak istiyorsun ama olmuyor, telaşla geçen yıllar içinde ayrı düşülen hayatların pişmanlığı beliriyor içinde, ‘ah niye son 34 senede daha çok görüşmedik’, ‘en son mayısta mı konuşmuştuk’ falan, böyle şeyler geçerken zihninden sen korkunç ve çaresiz bir özlemle kalakalıyorsun. İlhan, canım, arkadaşım, seni çok seviyorum, huzurla uyu biz müziğinle sevinir, üzülür, duygulanır ve avunurken… Ölümsüzlük zaten bu değilse nedir?

Hamdi Alkan: Çok çok üzgünüm İlhan İrem aramızdan ayrıldı. Hayatıma kattığın güzellikler için sonsuz teşekkürler İlhan İrem. Işıklar içinde uyu.
Filiz Akın: Haberlerde gördüm, genç sayılacak bir yaşta, 67 yaşındaki İlhan İrem’i kaybetmişiz. En sevdiğim şarkısıyla , sevgi ve müzikle anıyorum bir zamanların efsane şarkıcısını… ‘Nereden bileceksin ayrılığın acısını. Sen hiç sensiz kalmadın ki.’
Ne güzel sözlerdir şimdi onun yokluğundaki hüznü anlatan. Elveda İlhan Erem kimse ayrılığı bu kadar şiirsel kılmamıştı…
Ata Demirer: Şarkıların bizimle… Allah rahmet eylesin gerçek sanatçı İlhan İrem.
Zafer Algöz: Kıymetli sanatçı İlhan İrem’i kaybetmişiz. Kendi alanında müziğinden ve duruşundan hiç taviz vermeden veda etti bizlere. Allah rahmet eylesin.
Demet Evgar: Çocukluk yıllarımdan beri plaklarıyla evimizin en sevilenlerinden. Türkçe dilinin, müziğin ustalarından. Bıraktığı onlarca eşsiz eserle bu ülkenin en kıymetlilerinden. Yolculuğu ışıl ışıl olsun…Tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim.
İnce’den İstanbul adaylığı için flaş açıklama!174 izlenme
Akşener'den Erdoğan'a 'iktidar' yanıtı: 'Çıkıp böyle abuk sabuk konuşuyorsun, sonra da alınıyorsun'77 izlenme
Şoke eden ifadeler: Dilan Polat, cezaevinde Engin Polat'ı öpmenin yolunu buldu!49 izlenme
Uzaya giden ikinci Türk yeryüzüne iner inmez 'Atatürk' dedi: "Büyük Atatürk'ün Nutuk'taki sözleri benim için en büyük öğretilerdendir, Atatürk ve Türklükle gurur duyuyorum"61 izlenme
İBB davasında 2. celsenin 13. günü: Fatoş Pınar Türker duruşmada fenalaştı27 izlenme
İBB mühürledi, AKP'li belediye dinlemedi!61 izlenme
Amerikan dergisinin korkutan İstanbul senaryosuna Okan Tüysüz’den flaş yorum!32 izlenme
Üç yıldır turist olarak Türkiye'ye gelen Pakistanlı sapık, Türk kadınlarını videoya çekerek taciz ediyor! Söz konusu sapık, son olarak geçen hafta Türkiye'ye geldi58 izlenme
Erdoğan hedef gösterdi, kaymakamın korumasının silah çektiği CHP'li genç tutuklandı!
Türk Yıldızları’ndan Anıtkabir semalarında saygı uçuşu!
Özgür Özel’den İspanya’da ’19 Mart’ vurgusu: "Geleceğin cumhurbaşkanına darbe yapıldı"
Kılıçdaroğlu CHP'yi anketlerde 2. sıraya düşürdü!