Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir köy okulunda din dersine giren imam, iki öğrenciyi sopayla dövdü. Mahkeme sanığa 10 bin TL adli para cezası verdi, cezayı da iyi halden erteledi.
Olay Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşandı. Kaymakamlık Hacılar İlköğretim Okulu'nda din derslerine öğretmen atamak yerine köyde imamlık yapan Cengiz Demirhan'ı görevlendirdi. 2018 yılında bir öğrencinin rehber öğretmene giderek Demirhan'ın kendisini dövdüğünü söylemesi şiddet olayını açığa çıkardı. İfade veren öğrenci darp eylemi sırasında sanığın süpürge sapını bir öğrencinin belinde kırdığını anlattı. Ankara Barosu müdahil oldu, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı Demirhan hakkında 2 yıl sonra dava açtı.
Olay TV’den Alican Uludağ’ın haberine göre, sanık Demirhan savunmasında "Şikayetçi olanlar 5. sınıf çocukların velileridir. Diğer sınıflardan hiçbir şikayet yoktur" diyerek beraatini istedi.
SOPAYI ÖĞRENCİNİN BELİNDE KIRDI
Bir öğrencinin yerde ayakkabısını bağladığı esnada hoca tarafından tekmelendiği iddiasıyla başlayan soruşturmada başka çocukların çeşitli zamanlarda sopayla darp edildiği yönünde dosyaya yansıması, tanık beyanlarıyla bunların sabit olması sonucunda bir karar verildi. Hakim dava sonunda sanığın “Kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle yaralama"dan suçlu buldu. Eylemin sopayla gerçekleştirilmesi nedeni ile cezada artırıma gitti. İki öğrenciye yönelik eylemi nedeniyle sanık toplam 10 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hal gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
"KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ"
Öğrencilerin avukatı Deniz Özbilgin karara itiraz edeceklerini söyledi. Özbilgin "Olayın okulda öğretmen öğrenci ilişkisi, bir baskılama, bir üstünlük ilişkisi, kendisini savunmayacak derecede çocuğa karşı işlenmiş suç olduğu gibi çokça husus tartışılmaksızın veya o imamın o derste ne işi olduğu, hangi formasyona dayanarak orada öğretmenlik yaptığı tartışılmaksızın verilen bu az cezaya karşı biz de yargı yollarına başvuracağız, sürecin takipçisi olacağız" dedi.
AKP'nin kalesinde ekmeğe yüzde 100 zam44 izlenme
Şimdi de AKP trolleri birbirine girdi!41 izlenme
AKP Genel Sekreteri’nden Mansur Yavaş’a tehdit: Ankara’yı sana dar ederiz412 izlenme
Eskişehir'de 80 kişi AKP'den istifa etti41 izlenme
Cem Yılmaz: "Atatürkçüyüz, gururluyuz!"165 izlenme
İçişleri Bakanı Soylu: "Öyle bir başarılı olacağız ki herkes Türkiye modelinin arkasından gidecek"38 izlenme
Baba Ordu kızını savundu: Kedi kızımın hobisi!219 izlenme
Yıllık sefalet endeksinde Türkiye listeye 10. sıradan girdi39 izlenme