18 Mart 2025 tarihinde alınan karar ile aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı 28 İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu ismin diploması iptal edilirken, söz konusu listede dikkat çeken isimlerden biri de Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naciye Aylin Ataay Saybaşılı olmuştu.
Türkiye'de aldığı lisans ve doktora diplomaları iptal edilmesine karşın Sorbenne Üniversitesi'nden aldığı doktora diploması geçerliliğini koruyan ve Galatasaray Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdüren Ataay, üniversitenin talebi doğrultusunda emeklilik dilekçesi verdi.

50 YAŞINDA EMEKLİ OLMAK ZORUNDA BIRAKILDI
Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray Üniversitesi tarafından Ataay'ın emeklilik başvurusu yapmasının talep edildiğini belirtirken, Ataay'ın emeklilik dilekçesi verdiği ve 50 yaşında öğretim üyeliğini bıraktığı öğrenildi.
ÖĞRENCİLERİ DESTEK VERMİŞTİ
18 Mart'ta alınan kararın ardından Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, Prof. Dr. Ataay için üniversitede toplanmış ve hocalarına destek açıklamasında bulunmuştu.

Çok sayıda uluslararası hakemli dergide makalesi yayınlanan Saybaşılı, doktora eğitimini Fransa'da Sarbonne Üniversitesi'nde tamamladığı için Dr. unvanını kullanmaya devam edebilecek.
Sözcü
FT’den Naci Ağbal yorumu: Şok adım81 izlenme
Vergilerimizi geze geze harcamışlar!10 izlenme
Ayasofya'nın baş imamından 'laiklik kaldırılsın' çağrısı!111 izlenme
Sata sata bitirilemedi: 44 ilde 670 arsa açık artırmayla satılacak39 izlenme
Erdoğan yıllar önce Gökçek’in yanında bunları demişti ‘Beni Belediye Başkanlığına halkım getirdi halkım indirir’176 izlenme
2022 yılının ilk seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar: Cumhur İttifakı eriyor!79 izlenme
Sınırda olağanüstü hareketlilik: Çift yönlü göç dalgası başladı! Kimi dönüyor, kimi kaçıyor27 izlenme
'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın teslimiyeti bile kandırmaca çıktı!82 izlenme
6 kişinin yaşamını yitirdiği 99 kişinin yaralandığı İstiklal’deki terör saldırısında 3 sanığa tahliye
Cengiz, Kazdağları’nda 1 milyon ağaç kesecek
Depremde 11 yakınını kaybeden memur ‘helallik vermiyorum’ dediği için görevinden uzaklaştırıldı!
18 Adamıza konan Yunanistan'dan Erdoğan'a şaşırtan destek!