İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, 101 şüpheliye ait 24 şirkete kayyum atandı.
Bu kapsamda, aralarında İmamoğlu İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, ASOY İnşaat ve Karsal Örme AŞ'nin de olduğu, 101 şüpheliye ait 24 şirkete, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atandı.
Kayyum atanan şirketler arasından İmamoğlu İnşaat'ın da bulunması üzerine, Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu kayyum atanmasına ilişkin ilk açıklamayı gazeteci Saygı Öztürk'e yaptı.
Hasan İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:
"Çok üzgünüm, üzülmeye mecburum. Bu şirketi 1968 yılında kurdum. O günden bu yana hayatımı bu şirketlere verdim. Devlet el koymaya karar vermiş. Zaten ayın 23’ünden beri kapalıyız. 78 kişi geldi. Söyleyecek çok şeyim var ama üzüntüden artık söyleyemiyorum. Vergilerim var, param var ama vergilerimi yatıramıyorum.
Çünkü hiçbir faaliyette bulunamıyorum. Malım vardı günlerdir satışını yapamıyorum. 1968 yılında kurduğum şirkete gelenlere şöyle dedim: Burayı kurtarmaya geldiyseniz başım üstüne, yıkmaya geldiyseniz diyecek bir şeyim yok, tarladan geldim yine gerekirse tarlama giderim."
Yenidoğan Çetesi’nin yaptığı vurgun dudak uçuklattı: Eski bakanın hastanesi de SGK'yı dolandırmış!45 izlenme
Altın negatif haftalık kapanışta43 izlenme
İBB Davası'nda 15 kişi için tahliye kararı! Adem Soytekin de aralarında36 izlenme
Evlerinden çıkarılmak istenilen mağdurlara biber gazı sıkıldı!40 izlenme
Varlık Fonu yetmedi yeni bir fon kapıda!306 izlenme
Bahçeli, 'laiklik bildirisi'ni hedef aldı, ilahi fenomenlerine övgüler yağdırdı26 izlenme
Sosyal medya bu videoyu konuşuyor ! '3 yıl içinde darbeyi yapacak güce geldiler !'1014 izlenme
Ev kiraları öğrencilerin belini büktü: Üniversitelerin açılmasına günler kala öğrenciler zor durumda52 izlenme
Cemevindeki protesto butlan ekibini küplere bindirdi! 63 kişinin CHP üyeliği askıya alındı
Uzman isim açıkladı: Sigaraya zam geliyor!
Kredi kartı kullananlara kötü haber! Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu duyurdu
İBB protokollerinde Ensar Vakfı’na yargıdan bir darbe daha!