Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 128 gündür Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde bulunuyor. Bu süreçte İmamoğlu hakkında hala bir iddianame hazırlanmadı.
Duruma tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, İzmir'deki soruşturmada savcının kısa sürede iddianame hazırlamasını hatırlatarak, "Şimdi yargılama başlayacak ve inanarak söylüyorum arkadaşlarımızın suçsuz oldukları ortaya çıkacak. Biz adaleti yalnızca kendimiz için değil, herkes için talep ediyoruz." dedi.
Ergenekon kumpası sürecini de hatırlatan İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

Yargılamaktan kaçmadığını ifade eden tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, son olarak şunları söyledi:
"Biz adaleti yalnızca kendimiz için değil, herkes için talep ediyoruz. Yargılanmaktan, hesap vermekten asla kaçmadık; bugün de kaçmayız. Ama yargının bir siyasi silaha dönüşmesine, seçimleri şekillendirmek için kullanılmasına, hakimlerin ve savcıların iktidar memuru gibi davranmasına, insanların mahkemeye çıkmadan suçlu ilan edilmesine razı olamayız. Çünkü bu, adalet değil; cezalandırmayı yargıymış gibi sunan bir baskı rejimidir. Biz bu düzene boyun eğmeyeceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak, adalet mutlaka kazanacak."
AKP'nin sandık görevlisi seçimlerde olanları anlatıyor ve sonunda Tayyip Erdoğan'a bakın ne diyor !4626 izlenme
Tebliğciler bu kez İzmir pavyonlarında ortaya çıktı7 izlenme
Son anket açıklandı: İttifakların yarışı son sürat devam ediyor27 izlenme
5 kişilik aile otomobilde yaşıyor...911 izlenme
AKP kamyonla patates dağıtıyor18 izlenme
Başkent’te IŞİD propagandası! ‘Halife Bağdadi’nin askerleriyiz’ diyerek gövde gösterisi yaptı33 izlenme
Hukukçular ÇEDES Projesi'nin iptali için Danıştay'a dava açtı42 izlenme
Siyasi partilerin son 7 yıllık oy oranları açıklandı: AKP'de büyük erime21 izlenme