Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk soruşturmasında ifade işlemine saat 15.00 gibi başlandığı öğrenildi. Gözaltındaki 57'nci saatinde ifadesi alınmaya başlanan İmamoğlu, yapılan suçlamaları reddetti.
Terör soruşturması kapsamında da Emniyet'te ifade vermesi beklenen İmamoğlu'nun Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yarın saat 21.00 gibi sevk edilebileceği belirtildi.
Savcılık kaynaklarına göre, İmamoğlu hem "çıkar amaçlı suç örgütü" iddiasıyla hem de "PKK/KCK terör örgütüne yardım" soruşturmalarından gözaltında tutuluyor ve yarın akşam diğer şüphelilerle birlikte adliyede hazır edilmesi planlanıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mart'ta sabah saatlerinde açıklama yaparak iki ayrı soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Edinilen bilgilere göre, operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 84 kişinin emniyet ifadeleri dün alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Buğra Gökce de gözaltına alındı. Böylece operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 90 oldu.
Nefes
Emin Çölaşan'dan Trump ve Biden'a mektup: Bizim buralara gelseydiniz ikinize de öğretirdik53 izlenme
Mansur Yavaş’tan ücretsiz HPV aşısının ardından diyabet sensörü desteği36 izlenme
AKP'lilerin yüzde 50'ye yakını 'seçimde hile yok' diyemedi!135 izlenme
AKP mahallesinde Bebek Otel kavgası25 izlenme
Asgari ücretin alım gücü 6 bin 911 liraya düştü43 izlenme
Patates ve soğanda bile 'ayrımcılık' yapıyorlar! AKP, kendisine oy veren çiftçilerin patateslerini alıyor!79 izlenme
Terör örgütü PKK'nın yöneticisinden itiraf: 'En çok AKP ile görüştük'44 izlenme
İşte emekli yüzyılında Türkiye... İki emekli bir simit alıp bölüşüp yedi!35 izlenme