Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği, "İstanbul'da 8 Mart’ta kadınların ezanı ıslıklandığı" iddiasını hatırlatarak şunları söyledi:
"Orada polis önlerini kesiyor, gaz sıkıyor. Polisle bir arbede içerisine giriyorlar. Ve kadınlar polisleri protesto ediyor, ıslık çalıyorlar. Orada ezan okunuyor, kadınlar ezanın okunduğunun farkında bile değil. Şimdi bunu alıp, 'ezanı yuhaladılar' diye anlatıyorlar. Ben bu ülkenin Türklerine kefilim, ben bu ülkenin Kürtlerine kefilim, ben bu ülkenin Alevilerine kefilim, ben bu ülkenin Sunnilerine, Şafilerine kefilim, ben bu ülkenin sağcılarına kefilim, ben bu ülkenin solcularına kefilim, ben bu ülkenin başı kapalılarına kefilim, ben bu ülkenin başı açıklarına kefilim, 82 milyona kefilim. Hiç kime ezanı ıslıklamaz, hiç kimse ezanı yuhalamaz. Bizim bağımsızlığımızın iki sembolü vardır. Biri bayrağımızdır, öbürü ezanımızdır. İkisi bağımsızlığımızın simgesidir. Ezan Müslümanlar için namaza bir çağrı olduğu gibi bağımsızlığımızın da simgesidir. Üç, beş zibidi çıkabilir, ona bir şey diyemem ama bu topraklarda hiç kimse ezanı ıslıklamaz, hiç kimse ezanı yuhalamaz. Yuhalayacak olan bir babayiğit çıkarsa da onun alnını karışlarız hep birlikte. Ama olmamış şeyleri meydanlarda anlatarak, insanların dini duygularıyla oynamamak lazım."
https://halktv.com.tr/gundem/ince82milyonakefilimhickimseezani387128h
Sürücüler isyan etti: Kuzey Marmara Otoyolu'ndan havalimanına gitmek isteyenler sapağı kaçırırsa 37 km fazla yol yapıp 100 TL ek ücret ödüyor!33 izlenme
Temizlik personeli, çöpe atılan Türk bayrağını çıkararak araca astı38 izlenme
Narin Güran cinayetinde serbest bırakılan baba Arif Güran ilk kez konuştu69 izlenme
Ak Parti’ye şok! Kaybetti1054 izlenme
Okul önünde mumlu eylem: Korku, kaygı had safhada37 izlenme
Selda Bağcan: Dünya artık yalakaların dünyası oldu106 izlenme
Şile Belediyesi'nde 3 aylık çalışandı 253 gündür iddianamesiz tutuklu! "Kızlarım babam ne zaman gelecek diye soruyor"41 izlenme
Barış Terkoğlu için tahliye başvurusu115 izlenme
Şanlıurfa'daki kampta bulunan Afganlar serbest bırakılıyor!
Dolar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de vurdu!
Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına gazetecilerden tepki yağdı: "İntikam hamlesi"
Kazdağlarını dümdüz edip yılın çevrecisi seçildi: Böylesi ancak Türkiye'de olur