İngiltere’de ‘Post Office Travel Money’ tarafından hazırlanan ‘Holiday Money Index 2021’ raporunu açıkladı. Döviz kuru hareketlerini ve döviz satışlarını ölçerek hazırlanan rapora göre, İngilizler için en ekonomik tatilin adresi Türkiye oldu.
Raporda, sterlinin Türk lirası karşısında yaklaşık yüzde 73’lük bir değer kazandığına dikkat çekilirken, Türkiye’nin ekonomik avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen ülke olması bekleniyor.

Döviz kuru hareketleri baz alınarak hazırlanan raporda, Jamaika, ikinci sırada yer aldı. Jamaika parasının sterlin karşısında yüzde 34 oranında bir değer kaybı yaşadığı hatırlatıldı. Doğu Afrika’daki Mauritius üçüncü sırada yer alırken, ülkenin para biriminin sterlin karşısında yüzde 29’luk bir değer kaybı yaşadığı ifade edildi. Yine bir Afrika ülkesi olan Kenya da dördüncü sırada yer aldı.
Ortalama maliyetler alınarak , ‘Post Office Travel Money’ tarafından hazırlanan raporda, Avrupa’daki en uygun fiyatlı tatil adresi olarak Türkiye işaret edildi. ‘Dört kişilik bir ailenin en hesaplı tatil yapabileceği 10 yer’ sıralamasında Marmaris’e ilk sırada yer verildi. Post Office Travel Money yöneticisi Nick Boden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Sterlin’in gücü gerçek bir ikramiyedir, ancak tek tek ülkelerde yaşamanın maliyetini de dikkate almak önemlidir.’ ifadelerinde bulundu.
Daha önce de Türkiye’nin kırmızı listeden kaldırılmasıyla, İngiltere merkezli turizm operatörü Jet2.com'un CEO'su Steve Heapy, Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda yüzde 1000’den fazla artış olduğunu açıklamıştı.
Devletin arazisine çöktüler, DSİ burnunun dibindeki işgali göremedi!56 izlenme
Atatürk düşmanı gericilere en güzel cevabı dedemiz vermiş !278 izlenme
12 bin yıllık Dipsiz Göl'ü yok ettiler, yasal izinli definecilerin adı gizli tutuluyor!162 izlenme
Askerlerin şehit olduğu helikopter sabıkalı çıktı!101 izlenme
Yandaş medya, Atatürk hakkındaki bu konuşmalarının ardından Cüneyt Arkın ve oğlunu günlerce linç etmişti!64 izlenme
Sosyal medya yıkıldı! MHP'nin kilit isminin masasında Öcalan kitabı20 izlenme
Açın askeri hastaneleri Mehmetçikler ölüyor!41 izlenme
Akşener'in mitingini 'Ekonomiden önce terörü konuşun' diyerek provoke eden şahıs şimdi 'Eve ekmek götüremiyorum' diye ağlıyor !5981 izlenme
Rojin Kabaiş'in not defteri ortaya çıktı! Soruşturma KKTC ve Portekiz'e uzandı
AKP 2018'de 6 bin imam, 3 bin Kuran kursu hocası alacak!
Kuşadası’ndaki plan değişikliğine tepki büyüyor: Parsel parsel satış!
Depremzedelere çadırları kaldırın talimatı! Depremzedelere bu yapılır mı?