ABB’nin 2021–2024 yılları arasındaki konser harcamalarına ilişkin davada 5’i tutuklu 14 sanık ilk duruşmada savunma yaptı. Sanıklar, iddianamenin hatalı bilirkişi raporuna dayandığını savundu. Duruşmada tutuklu sanıklar eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Ali Bozkurt, eski Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili Haluk Erdemir, eski Daire Başkan Vekili Hüseyin Zehir, organizasyon şirketi ortakları Selahattin Çelikkaya ve Onur Evren savunma yaptı.
ABB çalışanı Alp Aykut Çıngır bazı konserlerin iptal edildiğini vurguladı. Avukatı da “Bilirkişi raporunda sanki konser yapılmış ve ödeme yapılmış gibi değerlendirme var. Oysa iptal edilen konserler nedeniyle kamu zararı oluşmamıştır” dedi ve yeni bilirkişi raporu talep etti.
ZARAR DEĞİL FAYDA
ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Ali Bozkurt da “İşimizi iyi yaptığımız için yargılanıyoruz. Konserlere 100150 bin kişi geliyordu. Burada büyük bir kamu faydası var, zarar değil” dedi.
Sözcü
İBB Başkanı İmamoğlu: 1 Mayıs’ta alanda olacağım133 izlenme
10 Ekim Gar Katliamı'nın kritik polisiydi: Müfettişler "soruşturulsun" dedi, AKP Tunceli'ye Emniyet Müdürü yaptı44 izlenme
Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra'nın ölümlü kazasında keşif: 'Kusurum yok' diyerek kendini savundu22 izlenme
'RTE 1 Nisan'dan sonra yeni bir Türkiye' diyor ! Siz ne düşünüyor sunuz ?2317 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe zam!35 izlenme
Deprem Bölgesi için Bakanlık'tan Uyarı: 'Eşyalarınızı Almak İçin Kesinlikle Evlere Girmeyin'47 izlenme
Cemil Tugay, polis ablukası sonrası apar topar Türkiye'ye döndü: "Utanç vakası"20 izlenme
AKP’li belediye Atatürklü logoyu değiştirdi!1823 izlenme
Kamu bankaları ihtiyaç kredisi faizlerini artırdı
Birahaneye giden tebliğcilere bira ikram ettiler! O anlar sosyal medyada gündem oldu
Gece 'uyuşturucu' önergesine ret, sabah ünlülere operasyon!
Vatandaş haklı olarak isyanda! Site yöneticileri oturdukları yerden 200 bin TL maaş alıyor