ABB’nin 2021–2024 yılları arasındaki konser harcamalarına ilişkin davada 5’i tutuklu 14 sanık ilk duruşmada savunma yaptı. Sanıklar, iddianamenin hatalı bilirkişi raporuna dayandığını savundu. Duruşmada tutuklu sanıklar eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Ali Bozkurt, eski Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili Haluk Erdemir, eski Daire Başkan Vekili Hüseyin Zehir, organizasyon şirketi ortakları Selahattin Çelikkaya ve Onur Evren savunma yaptı.
ABB çalışanı Alp Aykut Çıngır bazı konserlerin iptal edildiğini vurguladı. Avukatı da “Bilirkişi raporunda sanki konser yapılmış ve ödeme yapılmış gibi değerlendirme var. Oysa iptal edilen konserler nedeniyle kamu zararı oluşmamıştır” dedi ve yeni bilirkişi raporu talep etti.
ZARAR DEĞİL FAYDA
ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Ali Bozkurt da “İşimizi iyi yaptığımız için yargılanıyoruz. Konserlere 100150 bin kişi geliyordu. Burada büyük bir kamu faydası var, zarar değil” dedi.
Sözcü
CHP'den 'Üç Fidan' için Taksim'den Dolmabahçe'ye yürüyüş! "Atatürk'ten Deniz'e tam bağımsız Türkiye"15 izlenme
Öğrencisini istismar eden öğretmen serbest bırakıldı, anne isyan etti!35 izlenme
İTÜ'deki Ak Gençlik etkinliğine rektör de katıldı!114 izlenme
TBMM önünde zeytinlik protestosu! “Madene gömülmeyeceğiz” diyerek isyan ettiler16 izlenme
Mersin’de öğretmenlere mini etek incelemesi!89 izlenme
Boğaziçi’nde dikkat çeken alımlar: Bir akademisyene 55 bilgisayar!35 izlenme
Yargıtay'dan kaçak sığınmacı çalıştıranlara kötü haber: Hapis cezası talep edildi!27 izlenme
Uzman isim açıkladı: Emekliye seçim öncesi seyyanen zam geliyor27 izlenme
Kanal İstanbul güzergâhındaki konut ihaleleri iptal!
Marketlerde bebek mamaları için akla hayale gelmeyecek önlem!
Melih Gökçek’in ‘jelibon rezervi bulundu’ sözlerine vatandaşlardan ilginç yorumlar geldi! ‘Avrupa'yı dize getirmemiz lazım’
Depremzedelerin yakınları enkaz altında, kendileri açlık ve soğukla mücadele ediyor