Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Şahintepesi Mahallesi'nde önümüzdeki hafta eğitime başlayacak Özel Nabaa Alhayat Karma Lisesi, sadece Irak vatandaşı çocuklarına yönelik Arapça eğitim verecek.
IRAK BAYRAĞI ASILDI
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı olduğu belirtilen Özel Nabaa Alhayat Karma Lisesi'nin karma eğitim vereceği öğrenildi. Okulun girişine, Özel Nabaa Alhayat Karma Lisesi'nin tabelası asılırken tabelada ve tabelanın yanındaki afişin Arapça olması dikkat çekti. Mahalle sakinleri, mahallelerine okul açılacağını duyduklarını ve sevindiklerini ancak açılan okulun Arapça eğitim veren bir okul olması ile şaşırdıklarını ifade ettiler. Okulun arka bahçesine dikilen bayrak direklerinden bir tanesine Türk Bayrağı asılırken bir tanesine ise Irak bayrağı asıldı.
ARAPÇA TABELA TEPKİSİ
Birçok belediye, işyerleri isimlerinin Türkçe olması konusunda çaba harcarken ve yabancı dilde yazılmış tabelaları sökerken Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kurumun duvarlarına Arapça tabela ve pankart asması mahalle sakinlerinin de tepkisinin neden oldu. Özel Nabaa Alhayat Karma Lisesi'nin önümüzdeki günlerde tadilatının biteceği ve birkaç güne eğitime başlayacağı öğrenildi.
İL MİLLİ EĞİTİM DOĞRULADI
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Özel Nabaa Alhayat Karma Lisesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı bir okul olduğunu ve Iraklı çocuklara eğitim vereceğini doğruladı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iraklilaraarapcaegitimverenozelokul2679859/
Hizbullahçılar’ın ardından Ebu Hanzala da tahliye edildi!37 izlenme
Ekrem İmamoğlu’na ‘Kanal İstanbul’ soruşturması!81 izlenme
Diyarbakır’da polis yaşlı kadını tekme tokat dövdü !271 izlenme
Enflasyonu patlatan iktidar sahaya indi! 81 ilde kafe ve restoranlara 'menü' denetimi23 izlenme
Kız Kulesi’nin kulesi görünmez oldu, sosyal medya ayağa kalktı!55 izlenme
Emekli maaş zammı ve memur maaş zammı belli oldu! Zamlı emekli ve memur maaşları…92 izlenme
Diyanet'e 130 bini aşkın personel yetmedi, on binlerce yeni kadro istediler!28 izlenme
AKP’li belediyeden dar gelirlinin ekmeğine dev zam!30 izlenme
Araştırma: 100 gram şekerde ortalama 20.000 mikroplastik tespit edildi.
Kocası 'dargındık' demişti: Günlerdir aranan kayıp peyzaj mimarı Ece Gürel’in patronu da ağzındaki baklayı çıkardı!
Dolmabahçe’de skandal!
AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, vatandaşın cebinden çıkan 50 milyon lirayı Çakma Starbucks'a nasıl saçtığını gülerek anlattı!