Öğretmenlik Meslek Yasası ve kariyer basamakları sınavına karşı tepki gösteren 14 farklı eğitim sendikasına üye on binlerce öğretmen bugün iş bıraktı.
Geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı öğretmenler aylardır okullarda ve alanlarda kanunun iptal edilerek yeniden düzenlenmesine dönük talepte bulunuyor.
TÜRKİYE GENELİNDE İŞ BIRAKTILAR
Eğitimİş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, TeçSen, Anadolu EğitimSen, Özgür EğitimSen, Eğitim HakSen, Eksen EğitimSen, İdeal EğitimSen, Eğitim SözSen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ortak karar alarak kariyer basamak sınavlarının iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi için bugün Türkiye genelinde iş bıraktı.
POLİS MÜDAHALESİ
İstanbul Bakırköy’de düzenlenen eyleme polis müdahale etti.
Çemberlitaş'ta bir araya gelen sendikalar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyerek burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Polis, öğretmenlerin yürümesine izin vermedi.
Öğretmenlerin İş bırakma eylemine sosyal medyadan da destek yağdı. Twitter’da #öğretmeninyanındayım etiketiyle binlerce mesaj paylaşıldı.
Yeniçağ
‘Nasıl ki ANAP, Mesut Yılmaz’ın elinde sonlandıysa, AKP de damat eliyle yok edilecek’132 izlenme
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Müjdeyi Verdi, Fırsatçılar da Ev Fiyatlarını Arttırdı52 izlenme
Bir kadınla fotoğrafları sızdırılan AKP'li başkandan açıklama45 izlenme
İçişleri Bakanı acı haberi duyurdu: 2 polis şehit oldu29 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Vakfı’na çalıştı: 2023 bütçesinden 3,5 milyar lira kaynak!73 izlenme
Tanzim satış ayarı tutmadı!104 izlenme
Validen müdürlere sosyal medyada ajanlık emri!277 izlenme
Çocuğa cinsel saldırıda bulunmuştu: 21 yıl hapis cezası alan imama atama!51 izlenme