Erzincan İliç’te CED olumlu imzasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzaladığı, ihmaller zincirinin getirdiği felakette 9 işçi siyanür atıklarının biriktirildiği 10 milyon metre küp toprağın altında kalarak can verdi.
Yaşanan felaketten 6 ay sonra skandalların odağındaki Anagold Madencilik işçi kıyımı kararı aldı. 187 emekçiyi işten çıkartan Anagold Madencilik 3 bin işçinin işsiz bırakılacağını duyurdu. İşçi kıyımının gerekçesi olarak ‘işçi maliyetleri gösterildi.
Mail ve SMS yoluyla işten çıkartıldıklarını öğrenen işçiler için şirketten yapılan açıklamada “Pozisyonuna ihtiyaç duyulmayan çalışanlar arasından seçim yapılmıştır” denildi.
İşten çıkartılan emekçiler işlerini geri alabilmek için aileleriyle birlikte Anagold Madencilik’in servis yolunu kapatarak oturma eylemine başladı.
Bağımsız Maden – İş’ten yapılan açıklamada, “İliç’te işten çıkarılan madenciler ve yakınları Anagold’un servis yolunu kapattı. Yıllardır İliç’ten devasa servetler biriktiren Anagold, İliç halkına karşı suç işlemekten vazgeç. Sorumluluktan kaçamazsınız. Atılan işçiler derhal geri alınsın!” ifadelerine yer verildi.
TELE1’e konuşan Anagold Maden işçisi Necip Çelik, şirketin tarım arazilerini yok ettiğini bu yüzden de yapacakları başka iş bulunmadığını söyledi.
Çelik’in TELE1’e yaptığı açıklama şöyle:
“13 Şubat’ta başımıza felaket geldi. 9 canımız 6 ay toprak altında kaldı. Bu olaydan sonra Anagold ‘küçülmeye gidiyorum’ dedi. ‘Zarar ediyoruz’ dediler. Sustuk. ‘İşçileri çıkartacağız’ dediler. 32 bin lira maaş alıyorum. Beyaz yakalı 100 bin liraya imza atıyor. Bu Anagold benimle mi küçülmesi lazım yoksa beyaz yakalıyla mı küçülmesi lazım? Benim topraklarım gitmiş hayvanlarımı sattırmış, tarlalarımı sattırmış, siyanür havuzları yaptırmış. 187 arkadaşımı işten çıkarttılar. Bize paket sundular biri ‘tazminatınızı alıp çıkabilirsiniz’ diğeri ise ücretsiz izin. 52 yaşındayım bu saatten sonra hayvancılık yapamam. Çünkü yerimi talan ettiler”
Tele1
HAKİM Koordinatörü Burak Özgüner 'Türkiye'de 8 senedir uygulanan ucuz et politikası ticaretinin içinde milletvekilleri var. Bundan çok ciddi para kazanılıyor !'
Faiz indi, dolar çıktı!
Gebze'nin ardından şimdi de Ataşehir! Kolonları patladı, zemin kaydı
İmamoğlu’ndan 19 Mayıs’ta adalet ve özgürlük vurgusu: "Atatürk’e ve yol arkadaşlarına minnet borcumuz var"
Alkol yasağı, devletin vergi kaybını 800 milyona çıkarabilir!
Vatandaşın asgari ücret yorumu muhabiri şaşırttı: "Çok yükselttiler, düşük olması lazım. Refah içinde yaşıyoruz. Çok şükür, kader"
Cumhur İttifakı’nda sert kırılma!: ‘Davamız Erdoğan davası değil’
Binali Yıldırım'dan yeni 'Venezuela ziyareti' açıklaması
MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama: 5 şehit
Çakıcı’dan Sedat Peker’e 'Sus' mesajı
2022 gitti, “Lozan’ın gizli maddeleri” efsanesi bitti
İmamoğlu'ndan Çatalca mitingine çağrı: “Güzel Çatalca’nın güzel insanları! Yarın akşam yüreğim sizinle. Özgür günlerde elbet buluşacağız”
Covid bilançosu: Bursa’da 2020’de ölü sayısı 2019’a göre 5 bin arttı!
Kur farkı eczanelerde kuyruk oluşturdu! Bulgarlar aspirini bile Türkiye’den alıyor!